Tarwesalade met coeur de boeuf en schapenkaas
Tarwesalade met coeur de boeuf en schapenkaas

Tarwesalade met coeur de boeuf en schapenkaas

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 18.6 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 25.4 g
Suiker 5 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 11.3 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en snij daarna in fijne halvemaantjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes.

  4. Snij de lente-uitjes fijn.

  5. Pers de citroen.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes munt en koriander.

  7. Snij de coeur de boeuf-tomaat in plakken en leg op een serveerschaal.

  8. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  11. Meng de tarwegraantjes met de groene kruiden, het citroensap, de zongedroogde tomaten, 2 eetl. olie uit de verpakking van de tomaten, de komkommer, de pompoenpitten, de lente-uitjes en de paprika. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de salade over de plakken tomaat en bestrooi met de kaasblokjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de ongeschilde komkommer in de lengte in 2 en snij daarna in fijne halvemaantjes.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij in blokjes.

  4. Snij de lente-uitjes fijn.

  5. Pers de citroen.

  6. Pluk de blaadjes van de takjes munt en koriander.

  7. Snij de coeur de boeuf-tomaat in plakken en leg op een serveerschaal.

  8. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  11. Meng de tarwegraantjes met de groene kruiden, het citroensap, de zongedroogde tomaten, 2 eetl. olie uit de verpakking van de tomaten, de komkommer, de pompoenpitten, de lente-uitjes en de paprika. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de salade over de plakken tomaat en bestrooi met de kaasblokjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 322 kcal
Vet 18.6 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 25.4 g
Suiker 5 g
Vezel 4.2 g
Eiwit 11.3 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier PokerFace Blond bier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal