Toast met geitenkaas en tapenade
Toast met geitenkaas en tapenade

Toast met geitenkaas en tapenade

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 58.3 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 18.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pel de uien en snij ze in stukken van een 1/2 cm. Verhit 2 eetl. olijfolie in een steelpan. Voeg de uien toe en kruid met tijm en laurier. Laat op een zeer zacht vuur gedurende 30 min. sudderen. Laat afkoelen.

  3. Voor de tapenade:
  4. Mix de in stukjes gebroken tonijn, het in vier gesneden teentje knoflook, de zwarte olijven, de kappertjes en 2 eetl. olijfolie fijn. Voeg 3 eetl. olijfolie toe tot u een gladde en goed smeerbare massa bekomt. Schep de tapenade in een hermetisch afsluitbare doos en zet in de koelkast.

  5. Snij de geitenkaas in dunne sneetjes.

  6. Steek met een glas 8 ronde schijfjes uit het brood.. Rooster de broodschijfjes.

  7. Voor de vinaigrette mengt u 6 eetl. olijfolie met 2 eetl. xeresazijn. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Beleg de toastjes met tapenade. Leg er enkele fijne sneetjes geitenkaas op.

  10. Schik wat sla, kerstomaatjes en enkele olijven op de bovenste helft van een groot bord.

  11. Leg wat gebakken ui en 2 toasts met geitenkaas op de onderste helft van de borden.

  12. Overgiet de sla met wat vinaigrette en strooi er het fijngehakte bieslook over. Versier de geitenkaas met enkele takjes bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Pel de uien en snij ze in stukken van een 1/2 cm. Verhit 2 eetl. olijfolie in een steelpan. Voeg de uien toe en kruid met tijm en laurier. Laat op een zeer zacht vuur gedurende 30 min. sudderen. Laat afkoelen.

  3. Voor de tapenade:
  4. Mix de in stukjes gebroken tonijn, het in vier gesneden teentje knoflook, de zwarte olijven, de kappertjes en 2 eetl. olijfolie fijn. Voeg 3 eetl. olijfolie toe tot u een gladde en goed smeerbare massa bekomt. Schep de tapenade in een hermetisch afsluitbare doos en zet in de koelkast.

  5. Snij de geitenkaas in dunne sneetjes.

  6. Steek met een glas 8 ronde schijfjes uit het brood.. Rooster de broodschijfjes.

  7. Voor de vinaigrette mengt u 6 eetl. olijfolie met 2 eetl. xeresazijn. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Beleg de toastjes met tapenade. Leg er enkele fijne sneetjes geitenkaas op.

  10. Schik wat sla, kerstomaatjes en enkele olijven op de bovenste helft van een groot bord.

  11. Leg wat gebakken ui en 2 toasts met geitenkaas op de onderste helft van de borden.

  12. Overgiet de sla met wat vinaigrette en strooi er het fijngehakte bieslook over. Versier de geitenkaas met enkele takjes bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 655 kcal
Vet 58.3 g
Koolhydraat 14 g
Eiwit 18.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Ducla (wit) A.C. Entre-deux-Mers Wijn Droge witte bordeauxwijn met een heerlijk frisse en fruitige smaak. Koel schenken. Wijn Licht gekleurde en frisse rode elzaswijn, gemaakt van de pinot-noirdruif. Licht gechambreerd en jong drinken.

Bekijk het recept digitaal