Toastje met zalmmousse en komkommer
Toastje met zalmmousse en komkommer

Toastje met zalmmousse en komkommer

Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 62 kcal
Vet 4.1 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de korsten van het toastbrood en rooster de sneden in een broodrooster of onder een ovengrill. Snij elke snede in 4 driehoeken.

  3. Snij de gerookte zalm grof en mix samen met de helft van het bieslook en de verse kaas tot een mousse. Kruid met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak en versier er de toastjes mee.

  4. Maak 16 linten van 2 cm breed van het stuk komkommer. Steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker en prik ze in de mousse.

  5. Snipper de rest van het bieslook fijn en strooi over het hapje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de korsten van het toastbrood en rooster de sneden in een broodrooster of onder een ovengrill. Snij elke snede in 4 driehoeken.

  3. Snij de gerookte zalm grof en mix samen met de helft van het bieslook en de verse kaas tot een mousse. Kruid met peper en zout. Doe de mousse in een spuitzak en versier er de toastjes mee.

  4. Maak 16 linten van 2 cm breed van het stuk komkommer. Steek ze in waaiervorm op een cocktailprikker en prik ze in de mousse.

  5. Snipper de rest van het bieslook fijn en strooi over het hapje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 62 kcal
Vet 4.1 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal