Toastje rosbief met pesto en gedroogde tomaat
Toastje rosbief met pesto en gedroogde tomaat

Toastje rosbief met pesto en gedroogde tomaat

25 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 149 kcal
Vet 7.6 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 12.1 g
Suiker 2.3 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 7.7 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij elk sneetje rosbief in 4 gelijke stukken. Vouw ze op.

  4. Snij de mozzarella in 8 fijne plakjes en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Steek uit elk sneetje toastbrood 2 cirkeltjes (met een glaasje of een uitsteekvorm).

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de stukjes toastbrood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet 6 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  9. Besmeer 8 stukjes toastbrood met de pesto en beleg met wat rucola, 1 stukje rosbief, 1 plakje mozzarella en 1 halfgedroogde kerstomaat. Leg er een tweede stukje brood op en steek er een prikkertje door.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij elk sneetje rosbief in 4 gelijke stukken. Vouw ze op.

  4. Snij de mozzarella in 8 fijne plakjes en kruid met zwarte peper en zout.

  5. Steek uit elk sneetje toastbrood 2 cirkeltjes (met een glaasje of een uitsteekvorm).

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Leg de stukjes toastbrood op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Zet 6 min. in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om.

  9. Besmeer 8 stukjes toastbrood met de pesto en beleg met wat rucola, 1 stukje rosbief, 1 plakje mozzarella en 1 halfgedroogde kerstomaat. Leg er een tweede stukje brood op en steek er een prikkertje door.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 149 kcal
Vet 7.6 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 12.1 g
Suiker 2.3 g
Vezel 0.8 g
Eiwit 7.7 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier RODENBACH GRAND CRU de keuze van biersommelier Jo "De fijne zurigheid van deze Rodenbach verzacht de vlezige smaak van de rosbief. En tegelijk versterkt ze de lichtzure toets van de gedroogde tomaten. Zo is alles perfect in balans." Regionaal beschikbaar. Alternatief: Petrus Oud Bruin.

Bekijk het recept digitaal