Tomatenfeta met sesamgrissini
Tomatenfeta met sesamgrissini

Tomatenfeta met sesamgrissini

15 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 87 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 4.5 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pers de halve citroen.

  4. Bereiding:
  5. Verkruimel de feta in een hoge maatbeker of de blender en voeg de plattekaas, het gepelde knoflook, de gedroogde tomaten en het citroensap toe. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel wat olie uit de verpakking van de tomaten toe om de mousse smeuïger te maken. Kruid met peper.

  6. Verdeel de tomatenfeta over 12 glaasjes en werk af met enkele radijsscheuten. Breek de grissini in 2 en zet telkens 2 stukjes met de gebroken kant naar onderen in de glaasjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Pers de halve citroen.

  4. Bereiding:
  5. Verkruimel de feta in een hoge maatbeker of de blender en voeg de plattekaas, het gepelde knoflook, de gedroogde tomaten en het citroensap toe. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel wat olie uit de verpakking van de tomaten toe om de mousse smeuïger te maken. Kruid met peper.

  6. Verdeel de tomatenfeta over 12 glaasjes en werk af met enkele radijsscheuten. Breek de grissini in 2 en zet telkens 2 stukjes met de gebroken kant naar onderen in de glaasjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 87 kcal
Vet 5.8 g
Koolhydraat 4.5 g
Eiwit 3.9 g

Bekijk het recept digitaal