- Bewaar

- Bewaar
Tomatentorentje met garnalen en avocado
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de grote tomaten horizontaal in 4 schijven. Snij het onderste schijfje in blokjes.
-
Snij alle kleine tomaatjes in 4.
-
Hak het basilicum fijn.
-
Pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Besprenkel met het limoensap (hou 1 eetl. opzij voor de dressing).
-
Pluk de blaadjes waterkers.
-
Bereiding:
-
Meng de mayonaise met de yoghurt, 1 eetl. Limoensap en de helft van het fijngesnipperde basilicum.
-
Meng de kleine tomaatjes en de tomatenblokjes met de rest van het basilicum en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel het tomaten-basilicumslaatje over 4 borden. Leg er de grootste schijf tomaat bovenop. Beleg met 2 plakjes avocado en wat garnalen. Bedek met een tweede schijf tomaat en beleg opnieuw met avocado en garnalen. Eindig met de derde schijf tomaat. Maak zo nog 3 torentjes.
-
Afwerking:
-
Leg een plukje waterkers op elk torentje. Besprenkel met wat basilicummayonaise en geef er de rest van de mayonaise apart bij.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de grote tomaten horizontaal in 4 schijven. Snij het onderste schijfje in blokjes.
-
Snij alle kleine tomaatjes in 4.
-
Hak het basilicum fijn.
-
Pers de limoen.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in dunne plakjes. Besprenkel met het limoensap (hou 1 eetl. opzij voor de dressing).
-
Pluk de blaadjes waterkers.
-
Bereiding:
-
Meng de mayonaise met de yoghurt, 1 eetl. Limoensap en de helft van het fijngesnipperde basilicum.
-
Meng de kleine tomaatjes en de tomatenblokjes met de rest van het basilicum en de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel het tomaten-basilicumslaatje over 4 borden. Leg er de grootste schijf tomaat bovenop. Beleg met 2 plakjes avocado en wat garnalen. Bedek met een tweede schijf tomaat en beleg opnieuw met avocado en garnalen. Eindig met de derde schijf tomaat. Maak zo nog 3 torentjes.
-
Afwerking:
-
Leg een plukje waterkers op elk torentje. Besprenkel met wat basilicummayonaise en geef er de rest van de mayonaise apart bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Veneto I.G.T. Garganega Le Cenge Veneto - Italië