Tong met garnalen en dragon
Tong met garnalen en dragon

Tong met garnalen en dragon

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 26.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pluk enkele dragonblaadjes en snij ze in kleine stukjes. U hebt er ongeveer 1 koffiel. van nodig.

  3. Bereiding:
  4. Schik de diepgevroren tongfilets in een ovenschotel. Kruimel er het halve blokje visbouillon over. Giet er het citroensap en de witte wijn over en kruid met peper en zout.

  5. Dek af en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  6. Giet het kookvocht in een brede pan en laat tot de helft inkoken. Voeg de zure room toe en laat inkoken tot de saus gebonden is.

  7. Voeg de diepgevroren garnalen en de dragon toe en laat even verwarmen.

  8. Intussen hebt u de diepgevroren asperges gekookt in lichtgezouten water (± 12 min.) en de halvemaantjes ± 4 min. verwarmd in de oven.

  9. Afwerking:
  10. Schik op elk bord 1 tongfilet en lepel er wat saus over.

  11. Schik er de halvemaantjes en 3 asperges in waaiervorm naast.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pluk enkele dragonblaadjes en snij ze in kleine stukjes. U hebt er ongeveer 1 koffiel. van nodig.

  3. Bereiding:
  4. Schik de diepgevroren tongfilets in een ovenschotel. Kruimel er het halve blokje visbouillon over. Giet er het citroensap en de witte wijn over en kruid met peper en zout.

  5. Dek af en zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.

  6. Giet het kookvocht in een brede pan en laat tot de helft inkoken. Voeg de zure room toe en laat inkoken tot de saus gebonden is.

  7. Voeg de diepgevroren garnalen en de dragon toe en laat even verwarmen.

  8. Intussen hebt u de diepgevroren asperges gekookt in lichtgezouten water (± 12 min.) en de halvemaantjes ± 4 min. verwarmd in de oven.

  9. Afwerking:
  10. Schik op elk bord 1 tongfilet en lepel er wat saus over.

  11. Schik er de halvemaantjes en 3 asperges in waaiervorm naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 275 kcal
Vet 13.2 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 26.5 g

Bekijk het recept digitaal