Tongfilets 'à la meunière'
Tongfilets 'à la meunière'

Tongfilets 'à la meunière'

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 35.8 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 30.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tongen gedeeltelijk ontdooien.

  3. Snij de courgette (ongeschild) in schijfjes van ± 1 cm. Strooi er 1,5 eetl. zout over en laat een uurtje rusten in een vergiet (zodat het vocht kan weglopen).

  4. Bereiding:
  5. Wentel de tongen in de bloem en schud ze goed af.

  6. Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bak de tongen goudbruin op een matig vuur (7 à 8 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout.

  7. In een andere pan verhit u de zonnebloemolie. Bak er de courgetteschijfjes in (1 à 2 min. aan elke kant). Kruid met peper.

  8. Verwarm de rest van de boter in een steelpannetje op een zacht vuur, met het citroensap.

  9. Afwerking:
  10. Schik een tong op elk bord en overgiet met wat gesmolten boter. Bestrooi met peterselie en schik er enkele courgetteschijfjes naast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de tongen gedeeltelijk ontdooien.

  3. Snij de courgette (ongeschild) in schijfjes van ± 1 cm. Strooi er 1,5 eetl. zout over en laat een uurtje rusten in een vergiet (zodat het vocht kan weglopen).

  4. Bereiding:
  5. Wentel de tongen in de bloem en schud ze goed af.

  6. Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bak de tongen goudbruin op een matig vuur (7 à 8 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout.

  7. In een andere pan verhit u de zonnebloemolie. Bak er de courgetteschijfjes in (1 à 2 min. aan elke kant). Kruid met peper.

  8. Verwarm de rest van de boter in een steelpannetje op een zacht vuur, met het citroensap.

  9. Afwerking:
  10. Schik een tong op elk bord en overgiet met wat gesmolten boter. Bestrooi met peterselie en schik er enkele courgetteschijfjes naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 35.8 g
Koolhydraat 10.3 g
Eiwit 30.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk. Wijn Château Ducla (wit) A.C. Entre-deux-Mers Droge witte bordeauxwijn met een heerlijk frisse en fruitige smaak. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal