- Bewaar

- Bewaar
Tongrolletjes met asperges en lichte roomvinaigrette
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France A.C. Bordeaux Een droge witte bordeaux, heerlijk fruitig en mooi geparfumeerd.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hondstongfilets ontdooien (1).
-
Pel de tomaten, haal ze uit en snij ze in dobbelsteentjes.
-
Bereiding:
-
Laat de diepgevroren asperges gaar worden in een brede kookpan kokend gezouten water met een scheutje citroensap (zonder deksel, ± 10 min.) (2). Schep de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
-
Leg op elke tongfilet (op het breedste uiteinde van de kant met het vel) 3 stukjes asperge. Snij de asperges af op gelijke hoogte met de tongfilet (de aspergepunten houdt u apart voor de versiering). Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde.
-
Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen, behouden ze hun vorm tijdens het koken.
-
Schik de tongrolletjes in een brede kookpan en overgiet ze met 1/2 glas droge witte wijn en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat de tongrolletjes heel zachtjes garen (8 min.) (3) . Zet de pan weg op een koele plaats tot de afwerking.
-
Bereid dan de vinaigrette: meng de room zachtjes met het citroensap en de fijngehakte peterselie, met een vork (als u zou kloppen, wordt de saus te dik).
-
Afwerking:
-
Zet de pan met de tongrolletjes op een zacht vuur tot ze lauwwarm zijn (4) .
-
Schik op elk bord 1 à 2 tongrolletjes. Garneer met de aspergepunten.
-
Lepel wat saus op het bord en strooi er enkele dobbelsteentjes tomaat in.
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France A.C. Bordeaux Een droge witte bordeaux, heerlijk fruitig en mooi geparfumeerd.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hondstongfilets ontdooien (1).
-
Pel de tomaten, haal ze uit en snij ze in dobbelsteentjes.
-
Bereiding:
-
Laat de diepgevroren asperges gaar worden in een brede kookpan kokend gezouten water met een scheutje citroensap (zonder deksel, ± 10 min.) (2). Schep de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
-
Leg op elke tongfilet (op het breedste uiteinde van de kant met het vel) 3 stukjes asperge. Snij de asperges af op gelijke hoogte met de tongfilet (de aspergepunten houdt u apart voor de versiering). Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde.
-
Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen, behouden ze hun vorm tijdens het koken.
-
Schik de tongrolletjes in een brede kookpan en overgiet ze met 1/2 glas droge witte wijn en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat de tongrolletjes heel zachtjes garen (8 min.) (3) . Zet de pan weg op een koele plaats tot de afwerking.
-
Bereid dan de vinaigrette: meng de room zachtjes met het citroensap en de fijngehakte peterselie, met een vork (als u zou kloppen, wordt de saus te dik).
-
Afwerking:
-
Zet de pan met de tongrolletjes op een zacht vuur tot ze lauwwarm zijn (4) .
-
Schik op elk bord 1 à 2 tongrolletjes. Garneer met de aspergepunten.
-
Lepel wat saus op het bord en strooi er enkele dobbelsteentjes tomaat in.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La France A.C. Bordeaux Een droge witte bordeaux, heerlijk fruitig en mooi geparfumeerd.