Tongrolletjes met asperges en lichte roomvinaigrette
Tongrolletjes met asperges en lichte roomvinaigrette

Tongrolletjes met asperges en lichte roomvinaigrette

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 33.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hondstongfilets ontdooien (1).

  3. Pel de tomaten, haal ze uit en snij ze in dobbelsteentjes.

  4. Bereiding:
  5. Laat de diepgevroren asperges gaar worden in een brede kookpan kokend gezouten water met een scheutje citroensap (zonder deksel, ± 10 min.) (2). Schep de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.

  6. Leg op elke tongfilet (op het breedste uiteinde van de kant met het vel) 3 stukjes asperge. Snij de asperges af op gelijke hoogte met de tongfilet (de aspergepunten houdt u apart voor de versiering). Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde.

  7. Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen, behouden ze hun vorm tijdens het koken.

  8. Schik de tongrolletjes in een brede kookpan en overgiet ze met 1/2 glas droge witte wijn en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat de tongrolletjes heel zachtjes garen (8 min.) (3) . Zet de pan weg op een koele plaats tot de afwerking.

  9. Bereid dan de vinaigrette: meng de room zachtjes met het citroensap en de fijngehakte peterselie, met een vork (als u zou kloppen, wordt de saus te dik).

  10. Afwerking:
  11. Zet de pan met de tongrolletjes op een zacht vuur tot ze lauwwarm zijn (4) .

  12. Schik op elk bord 1 à 2 tongrolletjes. Garneer met de aspergepunten.

  13. Lepel wat saus op het bord en strooi er enkele dobbelsteentjes tomaat in.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hondstongfilets ontdooien (1).

  3. Pel de tomaten, haal ze uit en snij ze in dobbelsteentjes.

  4. Bereiding:
  5. Laat de diepgevroren asperges gaar worden in een brede kookpan kokend gezouten water met een scheutje citroensap (zonder deksel, ± 10 min.) (2). Schep de asperges uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.

  6. Leg op elke tongfilet (op het breedste uiteinde van de kant met het vel) 3 stukjes asperge. Snij de asperges af op gelijke hoogte met de tongfilet (de aspergepunten houdt u apart voor de versiering). Rol de tongfilet op vanaf dat brede uiteinde.

  7. Door de tongfilets met de velkant naar binnen op te rollen, behouden ze hun vorm tijdens het koken.

  8. Schik de tongrolletjes in een brede kookpan en overgiet ze met 1/2 glas droge witte wijn en een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan en laat de tongrolletjes heel zachtjes garen (8 min.) (3) . Zet de pan weg op een koele plaats tot de afwerking.

  9. Bereid dan de vinaigrette: meng de room zachtjes met het citroensap en de fijngehakte peterselie, met een vork (als u zou kloppen, wordt de saus te dik).

  10. Afwerking:
  11. Zet de pan met de tongrolletjes op een zacht vuur tot ze lauwwarm zijn (4) .

  12. Schik op elk bord 1 à 2 tongrolletjes. Garneer met de aspergepunten.

  13. Lepel wat saus op het bord en strooi er enkele dobbelsteentjes tomaat in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 208 kcal
Vet 5.6 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 33.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France A.C. Bordeaux Een droge witte bordeaux, heerlijk fruitig en mooi geparfumeerd.

Bekijk het recept digitaal