Tongrolletjes met rode coulis op groentebedje
Tongrolletjes met rode coulis op groentebedje

Tongrolletjes met rode coulis op groentebedje

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 33 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preiwitten in fijne ringen en de venkel in fijne reepjes.

  3. Snipper de sjalotten.

  4. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de fijngesnipperde sjalotten zachtjes gedurende 2 min.

  7. Voeg de paprikablokjes toe, de diepgevroren tongrolletjes en de diepgevroren langoustines. Giet er 1 dl Noilly Prat over. Kruid met peper en zout, dek af en laat 13 à 15 min. gaar worden.

  8. Stoom gedurende 15 min. de venkel en de prei gaar in een stoommandje (of kook ze gedurende 10 min. beetgaar in lichtgezouten water). Na het koken mogen de groentjes nog lichtjes krokant zijn. Meng er 1 eetl. boter door en kruid met peper en zout.

  9. Haal de tongrolletjes en de lan-goustines uit de pan en hou warm. Doe het kookvocht en de paprikablokjes met de diepgevroren tomatenblokjes in een hoge beker en mix tot een gladde saus. Verwarm opnieuw en doe er nog 2 eetl. Noilly Prat bij. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Schep er nog 1 eetl. boter door.

  10. Afwerking:
  11. Maak een groentebedje in het midden van de borden en schik er 2 tongrolletjes op. Giet er wat saus over en versier met de langoustines en een takje dille. Geef er verwarmde fleurons of minibroodjes (diepvries, Marc Payot) bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preiwitten in fijne ringen en de venkel in fijne reepjes.

  3. Snipper de sjalotten.

  4. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie en bak de fijngesnipperde sjalotten zachtjes gedurende 2 min.

  7. Voeg de paprikablokjes toe, de diepgevroren tongrolletjes en de diepgevroren langoustines. Giet er 1 dl Noilly Prat over. Kruid met peper en zout, dek af en laat 13 à 15 min. gaar worden.

  8. Stoom gedurende 15 min. de venkel en de prei gaar in een stoommandje (of kook ze gedurende 10 min. beetgaar in lichtgezouten water). Na het koken mogen de groentjes nog lichtjes krokant zijn. Meng er 1 eetl. boter door en kruid met peper en zout.

  9. Haal de tongrolletjes en de lan-goustines uit de pan en hou warm. Doe het kookvocht en de paprikablokjes met de diepgevroren tomatenblokjes in een hoge beker en mix tot een gladde saus. Verwarm opnieuw en doe er nog 2 eetl. Noilly Prat bij. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Schep er nog 1 eetl. boter door.

  10. Afwerking:
  11. Maak een groentebedje in het midden van de borden en schik er 2 tongrolletjes op. Giet er wat saus over en versier met de langoustines en een takje dille. Geef er verwarmde fleurons of minibroodjes (diepvries, Marc Payot) bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 18.4 g
Eiwit 33 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Le Bonnefois Vin de Pays des Côtes de Gascogne Zeer frisse, verleidelijke witte landwijn uit het Franse zuidwesten. Valt op door z'n uitgesproken boeket van fruit en bloemen.

Bekijk het recept digitaal