- Bewaar

- Bewaar
Tonijn met eiermimosa en hamkrokantje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en prak ze fijn.
-
Spoel intussen de kappertjes onder koud water en laat uitlekken. Laat ook de tonijn uitlekken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Pers de halve citroen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek elk sneetje in 3.
-
Prak intussen de tonijn met een vork en meng er het citroensap en de mayonaise onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de fijngesnipperde peterselie met de geprakte eieren en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de luzernekiemen over 12 glaasjes en lepel er een beetje tonijnsalade op.
-
Strooi er de eiermimosa en de kappertjes over. Werk af met een blaadje rucola en een hamkrokantje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en prak ze fijn.
-
Spoel intussen de kappertjes onder koud water en laat uitlekken. Laat ook de tonijn uitlekken.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Pers de halve citroen.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek elk sneetje in 3.
-
Prak intussen de tonijn met een vork en meng er het citroensap en de mayonaise onder. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Meng de fijngesnipperde peterselie met de geprakte eieren en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de luzernekiemen over 12 glaasjes en lepel er een beetje tonijnsalade op.
-
Strooi er de eiermimosa en de kappertjes over. Werk af met een blaadje rucola en een hamkrokantje.