Tonijn met eiermimosa en hamkrokantje
Tonijn met eiermimosa en hamkrokantje

Tonijn met eiermimosa en hamkrokantje

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 0.4 g
Eiwit 6.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en prak ze fijn.

  4. Spoel intussen de kappertjes onder koud water en laat uitlekken. Laat ook de tonijn uitlekken.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Pers de halve citroen.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek elk sneetje in 3.

  10. Prak intussen de tonijn met een vork en meng er het citroensap en de mayonaise onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de fijngesnipperde peterselie met de geprakte eieren en kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de luzernekiemen over 12 glaasjes en lepel er een beetje tonijnsalade op.

  13. Strooi er de eiermimosa en de kappertjes over. Werk af met een blaadje rucola en een hamkrokantje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel ze en prak ze fijn.

  4. Spoel intussen de kappertjes onder koud water en laat uitlekken. Laat ook de tonijn uitlekken.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Pers de halve citroen.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de sneetjes ham op een bakplaat met bakpapier en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek elk sneetje in 3.

  10. Prak intussen de tonijn met een vork en meng er het citroensap en de mayonaise onder. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Meng de fijngesnipperde peterselie met de geprakte eieren en kruid met zwarte peper en zout.

  12. Verdeel de luzernekiemen over 12 glaasjes en lepel er een beetje tonijnsalade op.

  13. Strooi er de eiermimosa en de kappertjes over. Werk af met een blaadje rucola en een hamkrokantje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 90 kcal
Vet 6.8 g
Koolhydraat 0.4 g
Eiwit 6.8 g

Bekijk het recept digitaal