Tonijnkrokantjes
Tonijnkrokantjes

Tonijnkrokantjes

20 min.
Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 54 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 3.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tonijn uitlekken en prak met een vork.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Bereiding:
  6. Doe de bloem in een kom. Meng er het ei, de tonijn, het geperste knoflook, de peterselie en het bakpoeder onder.

  7. Giet er de kippenbouillon bij en kneed alles goed.

  8. Maak bootjes (ovale vorm) van de bereiding met 2 eetlepels.

  9. Frituur de bootjes 3 à 4 min. op 175 °C. Haal uit de frituurpan en laat even uitlekken op keukenpapier.

  10. Afwerking:
  11. Dien warm op met prikkers en een dipsausje, zoals de remoulade (zie recept `remoulade').

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de tonijn uitlekken en prak met een vork.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Bereiding:
  6. Doe de bloem in een kom. Meng er het ei, de tonijn, het geperste knoflook, de peterselie en het bakpoeder onder.

  7. Giet er de kippenbouillon bij en kneed alles goed.

  8. Maak bootjes (ovale vorm) van de bereiding met 2 eetlepels.

  9. Frituur de bootjes 3 à 4 min. op 175 °C. Haal uit de frituurpan en laat even uitlekken op keukenpapier.

  10. Afwerking:
  11. Dien warm op met prikkers en een dipsausje, zoals de remoulade (zie recept `remoulade').

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 54 kcal
Vet 2.1 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 3.1 g

Bekijk het recept digitaal