Torentjes van rösti en roerei
Torentjes van rösti en roerei

Torentjes van rösti en roerei

25 min.
Aperitiefhapje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 53 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en was ze goed. Dep droog en rasp fijn.

  3. Snij de prei in fijne ringen en de tomaten in fijne schijven.

  4. Bereiding:
  5. Meng de aardappelen met de prei. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Verhit 1 à 2 eetl. olijfolie in een pan en bak verschillende rösti's gedurende 3 à 5 min. aan elke kant. (neem 1 eetl. aardappelmengsel per rösti en druk goed aan tot een dikke koek).

  7. Herhaal tot het aardappelmengsel op is. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Roerbak de eieren in dezelfde pan. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 min. garen.

  9. Afwerking:
  10. Schik de rösti's op een schotel. Plaats er telkens een schijfje tomaat en wat roerei op. Garneer met tuinkers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en was ze goed. Dep droog en rasp fijn.

  3. Snij de prei in fijne ringen en de tomaten in fijne schijven.

  4. Bereiding:
  5. Meng de aardappelen met de prei. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Verhit 1 à 2 eetl. olijfolie in een pan en bak verschillende rösti's gedurende 3 à 5 min. aan elke kant. (neem 1 eetl. aardappelmengsel per rösti en druk goed aan tot een dikke koek).

  7. Herhaal tot het aardappelmengsel op is. Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Roerbak de eieren in dezelfde pan. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 min. garen.

  9. Afwerking:
  10. Schik de rösti's op een schotel. Plaats er telkens een schijfje tomaat en wat roerei op. Garneer met tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 53 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 3.1 g
Eiwit 1.3 g

Bekijk het recept digitaal