Tortellini in een groentesausje met abdijkaasgratin
Tortellini in een groentesausje met abdijkaasgratin

Tortellini in een groentesausje met abdijkaasgratin

25 min.
Hoofdgerecht
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 16 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten en prei fijn en snij de courgettes in blokjes.

  3. Schil de avocado, haal de pit eruit, snij in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

  4. Bereiding:
  5. Kook de fijngesneden prei, courgettes en sjalotten 15 min. in lichtgezouten water. Hou het kookvocht apart.

  6. Mix de gekookte groenten met de blokjes avocado en room. Verkruimel het bouillonblokje erover en kruid met 1 koffiel. Provençaalse mix, peper en zout. Leng de saus eventueel aan met enkele lepels van het kookvocht.

  7. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Meng met de groentesaus en verdeel in 10 miniporties. Verdeel er de 2 soorten kaas over en bestrooi met 1 koffiel. paprikapoeder. Schuif 10 min. onder de grill.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de sjalotten en prei fijn en snij de courgettes in blokjes.

  3. Schil de avocado, haal de pit eruit, snij in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 citroen.

  4. Bereiding:
  5. Kook de fijngesneden prei, courgettes en sjalotten 15 min. in lichtgezouten water. Hou het kookvocht apart.

  6. Mix de gekookte groenten met de blokjes avocado en room. Verkruimel het bouillonblokje erover en kruid met 1 koffiel. Provençaalse mix, peper en zout. Leng de saus eventueel aan met enkele lepels van het kookvocht.

  7. Kook de tortellini gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Meng met de groentesaus en verdeel in 10 miniporties. Verdeel er de 2 soorten kaas over en bestrooi met 1 koffiel. paprikapoeder. Schuif 10 min. onder de grill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 22.7 g
Eiwit 16 g

Bekijk het recept digitaal