Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen
Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen

Toscaans gebraad met zuiderse aardappelen

Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 435 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 41.7 g
Eiwit 41.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bereiding in de keuken (35 min.)
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees grof.

  5. Snij de citroen in de lengte in 8 partjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Snipper de knoflookteentjes fijn en snij de uien in fijne ringen.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.

  9. Voeg de stukken aardappel toe, samen met de paprika's, de partjes citroen en de olijven. Giet er de kippenbouillon over en breng op smaak met het kruidentuiltje. Dek af en laat 20 min. sudderen. Kruid met peper en zout en bind eventueel met instantsausbinder.

  10. Snipper de platte peterselie fijn.

  11. Bereiding:
  12. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  13. Snij het gebraad in 6 dikke sneden.

  14. Bestrijk de sneden met 2 eetl. olijfolie en bak 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue (naargelang van de dikte).

  15. Afwerking:
  16. Serveer het vlees met de zuiderse aardappelen. Bestrooi de groenten rijkelijk met platte peterselie. Heerlijk met een gemengde salade.

Tip

U kan de aardappelen vooraf maken. Kook ze 15 min. en verwarm ze op het moment zelf in een aluminium schaaltje op een hoekje van de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bereiding in de keuken (35 min.)
  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees grof.

  5. Snij de citroen in de lengte in 8 partjes.

  6. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  7. Snipper de knoflookteentjes fijn en snij de uien in fijne ringen.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.

  9. Voeg de stukken aardappel toe, samen met de paprika's, de partjes citroen en de olijven. Giet er de kippenbouillon over en breng op smaak met het kruidentuiltje. Dek af en laat 20 min. sudderen. Kruid met peper en zout en bind eventueel met instantsausbinder.

  10. Snipper de platte peterselie fijn.

  11. Bereiding:
  12. Bereiding op de barbecue (6 min.)
  13. Snij het gebraad in 6 dikke sneden.

  14. Bestrijk de sneden met 2 eetl. olijfolie en bak 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue (naargelang van de dikte).

  15. Afwerking:
  16. Serveer het vlees met de zuiderse aardappelen. Bestrooi de groenten rijkelijk met platte peterselie. Heerlijk met een gemengde salade.

Tip

U kan de aardappelen vooraf maken. Kook ze 15 min. en verwarm ze op het moment zelf in een aluminium schaaltje op een hoekje van de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 435 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 41.7 g
Eiwit 41.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs Terra Vitis A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal