Trio van broodtapas
Trio van broodtapas

Trio van broodtapas

Aperitiefhapje
24 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gemarineerde tomaten uitlekken.

  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Kook intussen de aspergepunten 3 min. In licht gezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snij de korsten van de sneetjes toastbrood. Rol de sneetjes wat platter met de deegrol.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Voor de veggierolletjes:
  9. Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de zoeteaardappelspread en verkruimel er de fetakaas over.

  10. Leg op het uiteinde van de sneetjes brood 2 aspergepunten en rol strak op. Snij elk sneetje in 4 gelijke stukken en steek er telkens een prikkertje in.

  11. Voor de vleesrolletjes:
  12. Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de roomkaas. Kruid met zwarte peper en verdeel er de rucola over. Leg er een sneetje ham op. Rol strak op en snij in 4 gelijke stukken. Steek de gemarineerde tomaten op prikkertjes en werk er de broodrolletjes mee af.

  13. Voor de visrolletjes:
  14. Pel de eieren en plet ze. Meng met 2 eetl. Zure room en kruid met zwarte peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.

  15. Beleg 2 sneetjes toastbrood met de gerookte zalm en verdeel er de eiersalade over. Rol strak op en snij elk rolletje in 4 gelijke stukken. Besmeer elk stukje met een beetje zure room en bestrooi met de rest van het fijngesnipperde bieslook.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gemarineerde tomaten uitlekken.

  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Kook intussen de aspergepunten 3 min. In licht gezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Snij de korsten van de sneetjes toastbrood. Rol de sneetjes wat platter met de deegrol.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Voor de veggierolletjes:
  9. Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de zoeteaardappelspread en verkruimel er de fetakaas over.

  10. Leg op het uiteinde van de sneetjes brood 2 aspergepunten en rol strak op. Snij elk sneetje in 4 gelijke stukken en steek er telkens een prikkertje in.

  11. Voor de vleesrolletjes:
  12. Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de roomkaas. Kruid met zwarte peper en verdeel er de rucola over. Leg er een sneetje ham op. Rol strak op en snij in 4 gelijke stukken. Steek de gemarineerde tomaten op prikkertjes en werk er de broodrolletjes mee af.

  13. Voor de visrolletjes:
  14. Pel de eieren en plet ze. Meng met 2 eetl. Zure room en kruid met zwarte peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.

  15. Beleg 2 sneetjes toastbrood met de gerookte zalm en verdeel er de eiersalade over. Rol strak op en snij elk rolletje in 4 gelijke stukken. Besmeer elk stukje met een beetje zure room en bestrooi met de rest van het fijngesnipperde bieslook.

Bekijk het recept digitaal