- Bewaar

- Bewaar
Trio van broodtapas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gemarineerde tomaten uitlekken.
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook intussen de aspergepunten 3 min. In licht gezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij de korsten van de sneetjes toastbrood. Rol de sneetjes wat platter met de deegrol.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Voor de veggierolletjes:
-
Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de zoeteaardappelspread en verkruimel er de fetakaas over.
-
Leg op het uiteinde van de sneetjes brood 2 aspergepunten en rol strak op. Snij elk sneetje in 4 gelijke stukken en steek er telkens een prikkertje in.
-
Voor de vleesrolletjes:
-
Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de roomkaas. Kruid met zwarte peper en verdeel er de rucola over. Leg er een sneetje ham op. Rol strak op en snij in 4 gelijke stukken. Steek de gemarineerde tomaten op prikkertjes en werk er de broodrolletjes mee af.
-
Voor de visrolletjes:
-
Pel de eieren en plet ze. Meng met 2 eetl. Zure room en kruid met zwarte peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.
-
Beleg 2 sneetjes toastbrood met de gerookte zalm en verdeel er de eiersalade over. Rol strak op en snij elk rolletje in 4 gelijke stukken. Besmeer elk stukje met een beetje zure room en bestrooi met de rest van het fijngesnipperde bieslook.
-
Bereiding
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gemarineerde tomaten uitlekken.
-
Kook de eieren 10 min. hard in kokend water. Giet af en laat afkoelen.
-
Kook intussen de aspergepunten 3 min. In licht gezouten water, zonder deksel. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snij de korsten van de sneetjes toastbrood. Rol de sneetjes wat platter met de deegrol.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Voor de veggierolletjes:
-
Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de zoeteaardappelspread en verkruimel er de fetakaas over.
-
Leg op het uiteinde van de sneetjes brood 2 aspergepunten en rol strak op. Snij elk sneetje in 4 gelijke stukken en steek er telkens een prikkertje in.
-
Voor de vleesrolletjes:
-
Besmeer 2 sneetjes toastbrood met de roomkaas. Kruid met zwarte peper en verdeel er de rucola over. Leg er een sneetje ham op. Rol strak op en snij in 4 gelijke stukken. Steek de gemarineerde tomaten op prikkertjes en werk er de broodrolletjes mee af.
-
Voor de visrolletjes:
-
Pel de eieren en plet ze. Meng met 2 eetl. Zure room en kruid met zwarte peper en zout. Meng er de helft van het bieslook onder.
-
Beleg 2 sneetjes toastbrood met de gerookte zalm en verdeel er de eiersalade over. Rol strak op en snij elk rolletje in 4 gelijke stukken. Besmeer elk stukje met een beetje zure room en bestrooi met de rest van het fijngesnipperde bieslook.