Turkse zoete aardappel met wortelaioli
Turkse zoete aardappel met wortelaioli

Turkse zoete aardappel met wortelaioli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 36.6 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 44.2 g
Suiker 22.9 g
Vezel 11 g
Eiwit 19.7 g
Zout 1.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de wortelen en meng met de yoghurt en de aioli. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de worsten in schijfjes van 1 à 2 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij samen met de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  8. Snij de olijven in ringen.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Prik er enkele gaatjes in met een vork en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie, kruid met peper en zout en zet 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Prik er even in met een scherp mes in om te zien op ze gaar zijn.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgette- en paprikablokjes, de merguez en de lente-uitjes ± 10 min. Kruid met ras el hanout, peper en zout.

  13. Snij de zoete aardappelen lichtjes open en vul ze met de groenten en merguez. Werk af met de maïs en de olijven. Serveer met de wortelaioli.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Rasp de wortelen en meng met de yoghurt en de aioli. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de worsten in schijfjes van 1 à 2 cm.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij samen met de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.

  6. Snipper de lente-uitjes fijn.

  7. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  8. Snij de olijven in ringen.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud water. Prik er enkele gaatjes in met een vork en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk ze met 2 eetl. olijfolie, kruid met peper en zout en zet 60 à 70 min. in de voorverwarmde oven. Prik er even in met een scherp mes in om te zien op ze gaar zijn.

  12. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de courgette- en paprikablokjes, de merguez en de lente-uitjes ± 10 min. Kruid met ras el hanout, peper en zout.

  13. Snij de zoete aardappelen lichtjes open en vul ze met de groenten en merguez. Werk af met de maïs en de olijven. Serveer met de wortelaioli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 36.6 g
Verzadigd vet 11 g
Koolhydraat 44.2 g
Suiker 22.9 g
Vezel 11 g
Eiwit 19.7 g
Zout 1.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Miguel Torres `Las Mulas' Reserva Rosé D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal