- Bewaar

- Bewaar
Tutti frutti-taart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kan de dag vooraf:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik enkele keren in het deeg met een vork. Bedek met een groot vel aluminiumfolie en vul met droge bonen of spliterwten. Laat 10 à 15 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het deeg krokant is. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en de bonen en laat nog 5 min. goudbruin bakken. Laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een ruime kom koud water.
-
Breng intussen de citrusvruchtensiroop aan de kook met 1,5 dl water en los er dan de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Plaats 15 à 20 min. in de diepvries zodat de bereiding begint te stollen.
-
Schep er de crème anglaise onder en verdeel over de gebakken taartbodem. Zet koel weg, tot de vla volledig opgesteven is.
-
Verdeel de stukjes of partjes fruit over de vla en laat goed koud worden.
-
Afwerking:
-
Indien u dat wenst, kan u net voor het opdienen de tutti frutti-taart versieren met enkele toefjes slagroom.
- Om het fruit een mooi glans-laagje te geven, kan u bv. wat abrikozenconfituur verwarmen en erover strijken. Of bind wat kokend gesuikerd water met in water losgeroerd aardappelzetmeel (gebruik geen maïszetmeel, dat geeft een dof effect). - Om het fruit lekker fris, en het taartdeeg krokant te houden, mag u deze fruittaart niet te lang op voorhand klaarmaken. Het deeg kan u wel de dag vooraf al bakken, de vulling zelf maakt u pas 3 à 4 u vooraf.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Kan de dag vooraf:
-
Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik enkele keren in het deeg met een vork. Bedek met een groot vel aluminiumfolie en vul met droge bonen of spliterwten. Laat 10 à 15 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het deeg krokant is. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en de bonen en laat nog 5 min. goudbruin bakken. Laat volledig afkoelen.
-
Bereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een ruime kom koud water.
-
Breng intussen de citrusvruchtensiroop aan de kook met 1,5 dl water en los er dan de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Plaats 15 à 20 min. in de diepvries zodat de bereiding begint te stollen.
-
Schep er de crème anglaise onder en verdeel over de gebakken taartbodem. Zet koel weg, tot de vla volledig opgesteven is.
-
Verdeel de stukjes of partjes fruit over de vla en laat goed koud worden.
-
Afwerking:
-
Indien u dat wenst, kan u net voor het opdienen de tutti frutti-taart versieren met enkele toefjes slagroom.
- Om het fruit een mooi glans-laagje te geven, kan u bv. wat abrikozenconfituur verwarmen en erover strijken. Of bind wat kokend gesuikerd water met in water losgeroerd aardappelzetmeel (gebruik geen maïszetmeel, dat geeft een dof effect). - Om het fruit lekker fris, en het taartdeeg krokant te houden, mag u deze fruittaart niet te lang op voorhand klaarmaken. Het deeg kan u wel de dag vooraf al bakken, de vulling zelf maakt u pas 3 à 4 u vooraf.