Tutti frutti-taart
Tutti frutti-taart

Tutti frutti-taart

40 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 296 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 34.5 g
Eiwit 5.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kan de dag vooraf:
  3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik enkele keren in het deeg met een vork. Bedek met een groot vel aluminiumfolie en vul met droge bonen of spliterwten. Laat 10 à 15 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het deeg krokant is. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en de bonen en laat nog 5 min. goudbruin bakken. Laat volledig afkoelen.

  4. Bereiding:
  5. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een ruime kom koud water.

  6. Breng intussen de citrusvruchtensiroop aan de kook met 1,5 dl water en los er dan de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Plaats 15 à 20 min. in de diepvries zodat de bereiding begint te stollen.

  7. Schep er de crème anglaise onder en verdeel over de gebakken taartbodem. Zet koel weg, tot de vla volledig opgesteven is.

  8. Verdeel de stukjes of partjes fruit over de vla en laat goed koud worden.

  9. Afwerking:
  10. Indien u dat wenst, kan u net voor het opdienen de tutti frutti-taart versieren met enkele toefjes slagroom.

Tip

- Om het fruit een mooi glans-laagje te geven, kan u bv. wat abrikozenconfituur verwarmen en erover strijken. Of bind wat kokend gesuikerd water met in water losgeroerd aardappelzetmeel (gebruik geen maïszetmeel, dat geeft een dof effect). - Om het fruit lekker fris, en het taartdeeg krokant te houden, mag u deze fruittaart niet te lang op voorhand klaarmaken. Het deeg kan u wel de dag vooraf al bakken, de vulling zelf maakt u pas 3 à 4 u vooraf.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kan de dag vooraf:
  3. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 à 30 cm). Druk het deeg goed aan en prik enkele keren in het deeg met een vork. Bedek met een groot vel aluminiumfolie en vul met droge bonen of spliterwten. Laat 10 à 15 min. bakken in een op 200 °C voorverwarmde oven tot het deeg krokant is. Verwijder voorzichtig de aluminiumfolie en de bonen en laat nog 5 min. goudbruin bakken. Laat volledig afkoelen.

  4. Bereiding:
  5. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een ruime kom koud water.

  6. Breng intussen de citrusvruchtensiroop aan de kook met 1,5 dl water en los er dan de goed uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Plaats 15 à 20 min. in de diepvries zodat de bereiding begint te stollen.

  7. Schep er de crème anglaise onder en verdeel over de gebakken taartbodem. Zet koel weg, tot de vla volledig opgesteven is.

  8. Verdeel de stukjes of partjes fruit over de vla en laat goed koud worden.

  9. Afwerking:
  10. Indien u dat wenst, kan u net voor het opdienen de tutti frutti-taart versieren met enkele toefjes slagroom.

Tip

- Om het fruit een mooi glans-laagje te geven, kan u bv. wat abrikozenconfituur verwarmen en erover strijken. Of bind wat kokend gesuikerd water met in water losgeroerd aardappelzetmeel (gebruik geen maïszetmeel, dat geeft een dof effect). - Om het fruit lekker fris, en het taartdeeg krokant te houden, mag u deze fruittaart niet te lang op voorhand klaarmaken. Het deeg kan u wel de dag vooraf al bakken, de vulling zelf maakt u pas 3 à 4 u vooraf.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 296 kcal
Vet 15 g
Koolhydraat 34.5 g
Eiwit 5.1 g

Bekijk het recept digitaal