- Bewaar

- Bewaar
Varkensgebraad met dragonsaus en gekaramelliseerd witloof
Onze drankensuggesties
Bier Bush Amber Amberbier Wijn Les Angelots de Villemaurine A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de blaadjes dragon fijn.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet het braadvet weg en zet de pan met de braadresten opzij.
-
Zet het gebraad ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een brede stoofpot en leg er het witloof in. Bak mooi goudbruin aan beide kanten. Lepel er de honing over en kruid met peper en zout. Laat 3 min. bakken tot het witloof gekaramelliseerd is.
-
Smelt 1 eetl. boter in de braadpan van het vlees en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook ± 3 min. Overgiet met de cognac en laat volledig inkoken. Giet er de witte wijn bij en laat opnieuw volledig inkoken.
-
Voeg de room toe en laat nog enkele minuten inkoken op een zacht vuur. Roer er de mosterd onder en laat nog even opwarmen. Haal de pan van het vuur en voeg de fijngesnipperde dragon toe.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in plakjes en overgiet met wat saus. Serveer met het gekaramelliseerde witloof, gekookte aardappelen of pommes dûchesses.
Onze drankensuggesties
Bier Bush Amber Amberbier Wijn Les Angelots de Villemaurine A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de blaadjes dragon fijn.
-
Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en leg in een ovenschaal. Giet het braadvet weg en zet de pan met de braadresten opzij.
-
Zet het gebraad ± 50 min. in de voorverwarmde oven. Dek de laatste 15 min. af met aluminiumfolie.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter in een brede stoofpot en leg er het witloof in. Bak mooi goudbruin aan beide kanten. Lepel er de honing over en kruid met peper en zout. Laat 3 min. bakken tot het witloof gekaramelliseerd is.
-
Smelt 1 eetl. boter in de braadpan van het vlees en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook ± 3 min. Overgiet met de cognac en laat volledig inkoken. Giet er de witte wijn bij en laat opnieuw volledig inkoken.
-
Voeg de room toe en laat nog enkele minuten inkoken op een zacht vuur. Roer er de mosterd onder en laat nog even opwarmen. Haal de pan van het vuur en voeg de fijngesnipperde dragon toe.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in plakjes en overgiet met wat saus. Serveer met het gekaramelliseerde witloof, gekookte aardappelen of pommes dûchesses.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Bush Amber Amberbier Wijn Les Angelots de Villemaurine A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru