Varkenshaasje, bloemkool met oesterzwammen en krieltjes
Varkenshaasje, bloemkool met oesterzwammen en krieltjes

Varkenshaasje, bloemkool met oesterzwammen en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 13.4 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 6.1 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 38.8 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Hak de hazelnoten grof en meng met de platte peterselie.

  7. Snij het varkenshaasje in v stukken.

  8. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  9. Bereiding:
  10. Kook de krieltjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Kook ondertussen de bloemkool ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Smelt de boter in een pan en bak de stukken varkenshaasje 10 à 15 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de oesterzwammen 5 min. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 2 min. Kruid met peper en zout.

  14. Haal het vlees uit de pan en bak de krieltjes kort in het braadvocht.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi het vlees met de noten-peterseliemengeling.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  4. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  5. Snipper de platte peterselie fijn.

  6. Hak de hazelnoten grof en meng met de platte peterselie.

  7. Snij het varkenshaasje in v stukken.

  8. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  9. Bereiding:
  10. Kook de krieltjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Kook ondertussen de bloemkool ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  12. Smelt de boter in een pan en bak de stukken varkenshaasje 10 à 15 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.

  13. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de oesterzwammen 5 min. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 2 min. Kruid met peper en zout.

  14. Haal het vlees uit de pan en bak de krieltjes kort in het braadvocht.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi het vlees met de noten-peterseliemengeling.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 475 kcal
Vet 13.4 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 46 g
Suiker 6.1 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 38.8 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Jean Gamay Noir Vin de France

Bekijk het recept digitaal