- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met champignonquiche
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Goudenband Wijn Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (5 min. + 12 u. marineren)
-
Snij de wortel en de ui in stukjes. Doe ze in een schotel met het varkenshaasje, de laurier, tijm en rode wijn. Laat 12 u. marineren in de koelkast. Draai het vlees af en toe om.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Snij de champignons in schijfjes en de ham in reepjes. Snipper de sjalot en het bieslook fijn.
-
Klop de eieren los en meng er de zure room en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
-
Meng de boter met de bloem
-
Bereiding:
-
Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Giet de marinade door een zeef en duw er zo veel mogelijk sap uit.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Giet er de gezeefde marinade over en laat ± 35 min. garen op een matig vuur.
-
Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de champignons en de ham toe en bak tot al het vocht verdwenen is. Kruid met peper en zout.
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm) en prik er een paar keer in met een vork. Verdeel er de champignon- en de eier mengeling over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal het varkenshaasje uit de kookpot en hou warm. Laat de chocolade smelten in de saus. Roer er de aalbessengelei en de boter met bloem onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en de quiche in punten.
-
Lepel de saus over het vlees. Serveer met aardappelsparretjes en een groen slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Goudenband Wijn Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (5 min. + 12 u. marineren)
-
Snij de wortel en de ui in stukjes. Doe ze in een schotel met het varkenshaasje, de laurier, tijm en rode wijn. Laat 12 u. marineren in de koelkast. Draai het vlees af en toe om.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Snij de champignons in schijfjes en de ham in reepjes. Snipper de sjalot en het bieslook fijn.
-
Klop de eieren los en meng er de zure room en het bieslook onder. Kruid met peper en zout.
-
Meng de boter met de bloem
-
Bereiding:
-
Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Giet de marinade door een zeef en duw er zo veel mogelijk sap uit.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Giet er de gezeefde marinade over en laat ± 35 min. garen op een matig vuur.
-
Verwarm ondertussen de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg de champignons en de ham toe en bak tot al het vocht verdwenen is. Kruid met peper en zout.
-
Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 28 cm) en prik er een paar keer in met een vork. Verdeel er de champignon- en de eier mengeling over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal het varkenshaasje uit de kookpot en hou warm. Laat de chocolade smelten in de saus. Roer er de aalbessengelei en de boter met bloem onder. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in sneetjes en de quiche in punten.
-
Lepel de saus over het vlees. Serveer met aardappelsparretjes en een groen slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Liefmans Goudenband Wijn Côte de Beaune-Villages A.O.P. | Albert Bichot