Varkenshaasje met mosterd, witloofslaatje en frietjes van pastinaak
Varkenshaasje met mosterd, witloofslaatje en frietjes van pastinaak

Varkenshaasje met mosterd, witloofslaatje en frietjes van pastinaak

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 29.9 g
Suiker 17.7 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 56 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pastinaken en snij in dunne frietjes.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken fijn.

  4. Snij de ongeschilde appel in reepjes en voeg toe aan het witloof. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de frietjes over een met bakpapier bedekte bakplaat en meng er 3 eetl. olijfolie onder, kruid met peper en zout. Plaats gedurende ± 30 min. in de oven.

  9. Kruid het varkenshaasje met peper en bestrijk de bovenkant met 1 eetl. mosterd. Leg er het pancetta bovenop en druk aan.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom goudbruin. Leg het in een ovenschotel en laat het nog 15 min. verder bakken in de oven.

  11. Meng 2 eetl. zure room met ½ eetl. mosterd en 1 eetl citroensap, kruid met peper en zout en meng onder het witloof en de appel. Bestrooi met het bieslook.

  12. Giet 2 dl water in de braadpan, maak de braadresten los met een vork en laat tot de helft inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Snij het varkenshaasje in schuine stukken en lepel er wat saus over. Serveer met de frietjes en het witloofslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de pastinaken en snij in dunne frietjes.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken fijn.

  4. Snij de ongeschilde appel in reepjes en voeg toe aan het witloof. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verdeel de frietjes over een met bakpapier bedekte bakplaat en meng er 3 eetl. olijfolie onder, kruid met peper en zout. Plaats gedurende ± 30 min. in de oven.

  9. Kruid het varkenshaasje met peper en bestrijk de bovenkant met 1 eetl. mosterd. Leg er het pancetta bovenop en druk aan.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom goudbruin. Leg het in een ovenschotel en laat het nog 15 min. verder bakken in de oven.

  11. Meng 2 eetl. zure room met ½ eetl. mosterd en 1 eetl citroensap, kruid met peper en zout en meng onder het witloof en de appel. Bestrooi met het bieslook.

  12. Giet 2 dl water in de braadpan, maak de braadresten los met een vork en laat tot de helft inkoken.

  13. Afwerking:
  14. Snij het varkenshaasje in schuine stukken en lepel er wat saus over. Serveer met de frietjes en het witloofslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 28.7 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 29.9 g
Suiker 17.7 g
Vezel 11.3 g
Eiwit 56 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Les Artistes A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal