- Bewaar

- Bewaar
Varkenshaasje met mosterd, witloofslaatje en frietjes van pastinaak
Onze drankensuggesties
Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Les Artistes A.O.P. Côtes du Rhône
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaken en snij in dunne frietjes.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken fijn.
-
Snij de ongeschilde appel in reepjes en voeg toe aan het witloof. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de frietjes over een met bakpapier bedekte bakplaat en meng er 3 eetl. olijfolie onder, kruid met peper en zout. Plaats gedurende ± 30 min. in de oven.
-
Kruid het varkenshaasje met peper en bestrijk de bovenkant met 1 eetl. mosterd. Leg er het pancetta bovenop en druk aan.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom goudbruin. Leg het in een ovenschotel en laat het nog 15 min. verder bakken in de oven.
-
Meng 2 eetl. zure room met ½ eetl. mosterd en 1 eetl citroensap, kruid met peper en zout en meng onder het witloof en de appel. Bestrooi met het bieslook.
-
Giet 2 dl water in de braadpan, maak de braadresten los met een vork en laat tot de helft inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in schuine stukken en lepel er wat saus over. Serveer met de frietjes en het witloofslaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Les Artistes A.O.P. Côtes du Rhône
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de pastinaken en snij in dunne frietjes.
-
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de stronken fijn.
-
Snij de ongeschilde appel in reepjes en voeg toe aan het witloof. Besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de frietjes over een met bakpapier bedekte bakplaat en meng er 3 eetl. olijfolie onder, kruid met peper en zout. Plaats gedurende ± 30 min. in de oven.
-
Kruid het varkenshaasje met peper en bestrijk de bovenkant met 1 eetl. mosterd. Leg er het pancetta bovenop en druk aan.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het varkenshaasje rondom goudbruin. Leg het in een ovenschotel en laat het nog 15 min. verder bakken in de oven.
-
Meng 2 eetl. zure room met ½ eetl. mosterd en 1 eetl citroensap, kruid met peper en zout en meng onder het witloof en de appel. Bestrooi met het bieslook.
-
Giet 2 dl water in de braadpan, maak de braadresten los met een vork en laat tot de helft inkoken.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in schuine stukken en lepel er wat saus over. Serveer met de frietjes en het witloofslaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier Wijn Les Artistes A.O.P. Côtes du Rhône