Varkenshaasje met orecchiete en romige champignonsaus
Varkenshaasje met orecchiete en romige champignonsaus

Varkenshaasje met orecchiete en romige champignonsaus

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 75.6 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 51.5 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de parmezaan in schilfers met een dunschiller.

  3. Snij de champignons in 4. Snij de grootste champignons van de oosterse mengeling in stukken.

  4. Snij het varkenshaasje in stukken van 1,5 cm dik.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de braadpan en bak de stukken varkenshaasje aan elke kant 1,5 min. goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  9. Doe de champignons opnieuw in de pan, voeg de room toe en laat even doorwarmen. Meng er de helft van de parmezaan onder en bestrooi met het bieslook.

  10. Meng de pasta met de rucola.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en schep er de champignonsaus op. Bestrooi met de parmezaan en leg er de stukjes varkenshaasje naast.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de parmezaan in schilfers met een dunschiller.

  3. Snij de champignons in 4. Snij de grootste champignons van de oosterse mengeling in stukken.

  4. Snij het varkenshaasje in stukken van 1,5 cm dik.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  7. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan.

  8. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de braadpan en bak de stukken varkenshaasje aan elke kant 1,5 min. goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.

  9. Doe de champignons opnieuw in de pan, voeg de room toe en laat even doorwarmen. Meng er de helft van de parmezaan onder en bestrooi met het bieslook.

  10. Meng de pasta met de rucola.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de pasta over de borden en schep er de champignonsaus op. Bestrooi met de parmezaan en leg er de stukjes varkenshaasje naast.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 699 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 75.6 g
Suiker 5.5 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 51.5 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St. Bernardus Abt 12 Sterk donker bier Wijn JP. Chenet Cabernet-Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal