Vegetarische croquetas
Vegetarische croquetas

Vegetarische croquetas

3 u.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Energie 2879 kj
Vet 36.3 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 61.5 g
Suiker 12.7 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 25.8 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. + 2 u. in de koelkast
  2. Snipper de uien fijn. Snij de kipstukjes wat kleiner.

  3. Smelt de boter in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg de plantaardige kipstukjes toe en bak nog 3 à 4 min.

  4. Bestrooi met de vloeiende bloem en laat 1 min. drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe. Roer tot een dikke saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Schep het mengsel in 1 of meer rechthoekige ovenschalen tot een dikte van max. 1,5 cm. Zet min. 2 u. in de koelkast.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes en meng onder de slaharten. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met zout.

  7. Rol 12 ovale kroketjes van het afgekoelde mengsel.

  8. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord.

  9. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.

  10. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kroketjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

  11. Snij de citroen in partjes.

  12. Verdeel de salade over een grote schaal en leg er de kroketjes op. Werk af met blaadjes peterselie en een citroenpartje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 1 u. + 2 u. in de koelkast
  2. Snipper de uien fijn. Snij de kipstukjes wat kleiner.

  3. Smelt de boter in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg de plantaardige kipstukjes toe en bak nog 3 à 4 min.

  4. Bestrooi met de vloeiende bloem en laat 1 min. drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe. Roer tot een dikke saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  5. Schep het mengsel in 1 of meer rechthoekige ovenschalen tot een dikte van max. 1,5 cm. Zet min. 2 u. in de koelkast.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes en meng onder de slaharten. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met zout.

  7. Rol 12 ovale kroketjes van het afgekoelde mengsel.

  8. Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord.

  9. Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.

  10. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kroketjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.

  11. Snij de citroen in partjes.

  12. Verdeel de salade over een grote schaal en leg er de kroketjes op. Werk af met blaadjes peterselie en een citroenpartje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Energie 2879 kj
Vet 36.3 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 61.5 g
Suiker 12.7 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 25.8 g
Zout 1.7 g
natrium 0.7 g

Bekijk het recept digitaal