- Bewaar

- Bewaar
Vegetarische croquetas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
1 u. + 2 u. in de koelkast
-
Snipper de uien fijn. Snij de kipstukjes wat kleiner.
-
Smelt de boter in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg de plantaardige kipstukjes toe en bak nog 3 à 4 min.
-
Bestrooi met de vloeiende bloem en laat 1 min. drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe. Roer tot een dikke saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Schep het mengsel in 1 of meer rechthoekige ovenschalen tot een dikte van max. 1,5 cm. Zet min. 2 u. in de koelkast.
-
Snij de ongeschilde komkommer in blokjes en meng onder de slaharten. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met zout.
-
Rol 12 ovale kroketjes van het afgekoelde mengsel.
-
Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord.
-
Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kroketjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Verdeel de salade over een grote schaal en leg er de kroketjes op. Werk af met blaadjes peterselie en een citroenpartje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
1 u. + 2 u. in de koelkast
-
Snipper de uien fijn. Snij de kipstukjes wat kleiner.
-
Smelt de boter in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg de plantaardige kipstukjes toe en bak nog 3 à 4 min.
-
Bestrooi met de vloeiende bloem en laat 1 min. drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe. Roer tot een dikke saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Schep het mengsel in 1 of meer rechthoekige ovenschalen tot een dikte van max. 1,5 cm. Zet min. 2 u. in de koelkast.
-
Snij de ongeschilde komkommer in blokjes en meng onder de slaharten. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met zout.
-
Rol 12 ovale kroketjes van het afgekoelde mengsel.
-
Doe het paneermeel in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord.
-
Haal de kroketjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kroketjes 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin.
-
Snij de citroen in partjes.
-
Verdeel de salade over een grote schaal en leg er de kroketjes op. Werk af met blaadjes peterselie en een citroenpartje.