Veggiebrochette met tomaat-watermeloensalade
Veggiebrochette met tomaat-watermeloensalade

Veggiebrochette met tomaat-watermeloensalade

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 821 kcal
Vet 49 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 16.7 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 35.2 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30min.)

  3. Snij de halloumi in de lengte in 2 en snij elk stuk in 4 blokjes. Snij de rode ui in 8 partjes.

  4. Kook de orecchiette gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water, laat uitlekken.

  5. Verwijder het velletje van de vegetarische worsten. Snij ze in 4 gelijke stukken.

  6. Snij de helft van de ongeschilde watermeloen in driehoeken van 1 cm, schil de andere helft en snij in blokjes. Snij de smaaktomaten in partjes en snij de kerstomaatjes in 2.

  7. Pluk het basilicum en snipper de helft fijn. Rits de tijm van de takjes en snipper fijn. Pers de citroen.

  8. Prik afwisselend de stukjes worst, de halloumi, een chilipepertje en een partje rode ui op brochettestokjes. Bestrijk ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Maak de dressing: meng de tijm, de oregano en het fijngesnipperde basilicum onder het citroensap en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  10. Doe de pasta in een serveerschaal samen met de tomaten en de blokjes watermeloen. Meng er de dressing onder. Bestrooi met de Salad Topper Super Seeds en de blaadjes basilicum.

  11. Bereiding:
  12. Bak de brochettes ± 4 min. aan elke kant op een warme barbecue. Klem de watermeloendriehoekjes tussen een klemrooster en gril 1 à 2 min. langs elke kant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30min.)

  3. Snij de halloumi in de lengte in 2 en snij elk stuk in 4 blokjes. Snij de rode ui in 8 partjes.

  4. Kook de orecchiette gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water, laat uitlekken.

  5. Verwijder het velletje van de vegetarische worsten. Snij ze in 4 gelijke stukken.

  6. Snij de helft van de ongeschilde watermeloen in driehoeken van 1 cm, schil de andere helft en snij in blokjes. Snij de smaaktomaten in partjes en snij de kerstomaatjes in 2.

  7. Pluk het basilicum en snipper de helft fijn. Rits de tijm van de takjes en snipper fijn. Pers de citroen.

  8. Prik afwisselend de stukjes worst, de halloumi, een chilipepertje en een partje rode ui op brochettestokjes. Bestrijk ze met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  9. Maak de dressing: meng de tijm, de oregano en het fijngesnipperde basilicum onder het citroensap en 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  10. Doe de pasta in een serveerschaal samen met de tomaten en de blokjes watermeloen. Meng er de dressing onder. Bestrooi met de Salad Topper Super Seeds en de blaadjes basilicum.

  11. Bereiding:
  12. Bak de brochettes ± 4 min. aan elke kant op een warme barbecue. Klem de watermeloendriehoekjes tussen een klemrooster en gril 1 à 2 min. langs elke kant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 821 kcal
Vet 49 g
Verzadigd vet 17 g
Koolhydraat 54.9 g
Suiker 16.7 g
Vezel 9.9 g
Eiwit 35.2 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Premium pils Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau

Bekijk het recept digitaal