Veggiepasta met 4 groenten en pesto van veldsla
Veggiepasta met 4 groenten en pesto van veldsla

Veggiepasta met 4 groenten en pesto van veldsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 848 kcal
Vet 41.1 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 85.1 g
Suiker 12 g
Vezel 13.9 g
Eiwit 27.5 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in de lengte in 2 en snij vervolgens in schuine stukken.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne repen.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  7. Rasp 60 g cheddar.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprikarepen toe en laat 10 min. stoven.

  11. Kook de penne samen met de wortelen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking van de penne). Kook de broccoliroosjes de laatste 4 min. mee.

  12. Giet af en laat uitlekken. Meng er de champignons en de paprikarepen onder.

  13. Pers de halve citroen en doe samen met de veldsla, de cashewnoten, de gepelde teentjes knoflook, 30 g geraspte cheddar en 1 dl olijfolie in een hoge maatbeker of in de blender. Mix fijn en kruid met zwarte peper. Meng onder de pasta.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de cheddar.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in de lengte in 2 en snij vervolgens in schuine stukken.

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne repen.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  7. Rasp 60 g cheddar.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignons goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de paprikarepen toe en laat 10 min. stoven.

  11. Kook de penne samen met de wortelen gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking van de penne). Kook de broccoliroosjes de laatste 4 min. mee.

  12. Giet af en laat uitlekken. Meng er de champignons en de paprikarepen onder.

  13. Pers de halve citroen en doe samen met de veldsla, de cashewnoten, de gepelde teentjes knoflook, 30 g geraspte cheddar en 1 dl olijfolie in een hoge maatbeker of in de blender. Mix fijn en kruid met zwarte peper. Meng onder de pasta.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de rest van de cheddar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 848 kcal
Vet 41.1 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 85.1 g
Suiker 12 g
Vezel 13.9 g
Eiwit 27.5 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal