Venkelglaasje met sinaasappel en pancetta
Venkelglaasje met sinaasappel en pancetta

Venkelglaasje met sinaasappel en pancetta

35 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 157 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 3.4 g
Eiwit 5.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kaasblokjes uitlekken.

  3. Snij de venkel in 4 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in dunne plakjes. Hak het venkelgroen fijn.

  4. Pers 1 sinaasappel.

  5. Schil de overige 2 sinaasappelen met een scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  6. Snipper de dragonblaadjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Meng 5 eetl. olie uit de bokaal van de kaasblokjes met het sinaasappelsap en de dragon. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de venkel in een grote mengkom en meng met de sinaasappelpartjes, het venkelgroen en de kaasblokjes. Overgiet met de sinaasappeldressing.

  10. Bak de pancetta kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Rijg telkens 2 sneetjes pancetta in accordeonvorm op 12 prikkertjes.

  12. Verdeel het venkelslaatje over 12 glaasjes en zet er telkens een prikkertje in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kaasblokjes uitlekken.

  3. Snij de venkel in 4 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in dunne plakjes. Hak het venkelgroen fijn.

  4. Pers 1 sinaasappel.

  5. Schil de overige 2 sinaasappelen met een scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.

  6. Snipper de dragonblaadjes fijn.

  7. Bereiding:
  8. Meng 5 eetl. olie uit de bokaal van de kaasblokjes met het sinaasappelsap en de dragon. Kruid met peper en zout.

  9. Doe de venkel in een grote mengkom en meng met de sinaasappelpartjes, het venkelgroen en de kaasblokjes. Overgiet met de sinaasappeldressing.

  10. Bak de pancetta kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Rijg telkens 2 sneetjes pancetta in accordeonvorm op 12 prikkertjes.

  12. Verdeel het venkelslaatje over 12 glaasjes en zet er telkens een prikkertje in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 157 kcal
Vet 13.4 g
Koolhydraat 3.4 g
Eiwit 5.8 g

Bekijk het recept digitaal