- Bewaar

- Bewaar
Venkelglaasje met sinaasappel en pancetta
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kaasblokjes uitlekken.
-
Snij de venkel in 4 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in dunne plakjes. Hak het venkelgroen fijn.
-
Pers 1 sinaasappel.
-
Schil de overige 2 sinaasappelen met een scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Meng 5 eetl. olie uit de bokaal van de kaasblokjes met het sinaasappelsap en de dragon. Kruid met peper en zout.
-
Doe de venkel in een grote mengkom en meng met de sinaasappelpartjes, het venkelgroen en de kaasblokjes. Overgiet met de sinaasappeldressing.
-
Bak de pancetta kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Rijg telkens 2 sneetjes pancetta in accordeonvorm op 12 prikkertjes.
-
Verdeel het venkelslaatje over 12 glaasjes en zet er telkens een prikkertje in.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kaasblokjes uitlekken.
-
Snij de venkel in 4 en verwijder de harde kern. Snij de venkel in dunne plakjes. Hak het venkelgroen fijn.
-
Pers 1 sinaasappel.
-
Schil de overige 2 sinaasappelen met een scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes. Doe dat boven een kom en vang het sap op.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn.
-
Bereiding:
-
Meng 5 eetl. olie uit de bokaal van de kaasblokjes met het sinaasappelsap en de dragon. Kruid met peper en zout.
-
Doe de venkel in een grote mengkom en meng met de sinaasappelpartjes, het venkelgroen en de kaasblokjes. Overgiet met de sinaasappeldressing.
-
Bak de pancetta kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Rijg telkens 2 sneetjes pancetta in accordeonvorm op 12 prikkertjes.
-
Verdeel het venkelslaatje over 12 glaasjes en zet er telkens een prikkertje in.