- Bewaar

- Bewaar
Verrassende chocomousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Scheid de eiwitten van de eigelen. Mix de eigelen met de vanillesuiker tot een luchtige massa.
-
Laat de chocoladecallets au bain-marie smelten (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Klop de eiwitten stijf met een mixer en doe hetzelfde met de room.
-
Doe de gesmolten chocolade bij het eigeel en roer er daarna de room goed onder.
-
Voeg het stijfgeklopte eiwit toe en meng het er voorzichtig onder met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Verdeel de chocolademousse in laagjes over de potjes. Leg tussen elk laagje een marshmallow tegen de rand van het potje. Maak verschillende laagjes en laat daarna enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Scheid de eiwitten van de eigelen. Mix de eigelen met de vanillesuiker tot een luchtige massa.
-
Laat de chocoladecallets au bain-marie smelten (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
-
Klop de eiwitten stijf met een mixer en doe hetzelfde met de room.
-
Doe de gesmolten chocolade bij het eigeel en roer er daarna de room goed onder.
-
Voeg het stijfgeklopte eiwit toe en meng het er voorzichtig onder met een houten lepel.
-
Afwerking:
-
Verdeel de chocolademousse in laagjes over de potjes. Leg tussen elk laagje een marshmallow tegen de rand van het potje. Maak verschillende laagjes en laat daarna enkele uren opstijven in de koelkast.