- Bewaar

- Bewaar
Verrassingstaart
Onze drankensuggesties
Wijn Elysis A.O.P. Coteaux du Layon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Rasp de schil van 1/2 citroen en pers tot u 1 eetl. sap bekomt.
-
Snij de druiven middendoor.
-
Bereiding:
-
Plaats het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 30 cm). Bedek met een vel bakpapier en bestrooi met bakparels of gedroogde bonen. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal het kruimeldeeg uit de oven, verwijder het bakpapier en bewaar de gedroogde bonen voor een volgende keer.
-
Klop 2 eieren in een grote mengkom, samen met de suiker, de vanillesuiker, het amandelpoeder, de bloem, het citroensap en de -zeste, de kaneel en de nootmuskaat. Roer goed tot een gladde massa.
-
Roer de druiven onder het beslag.
-
Giet het over het kruimeldeeg in de taartvorm. Bedek met het bladerdeeg. Druk de zijkanten van de 2 soorten deeg tegen elkaar, zodat ze goed samenhangen.
-
Maak in het midden van het bladerdeeg een inkeping en bestrijk het deeg met eigeel.
-
Zet in de voorverwarmde oven en laat 40 min. bakken. Controleer na een halfuurtje en leg er eventueel een vel aluminiumfolie op als ze te bruin kleurt.
-
Haal het deeg uit de vorm en laat afkoelen.
Serveer de verrassingstaart met een bolletje vanille-ijs en bepoeder lichtjes met kaneel.
Onze drankensuggesties
Wijn Elysis A.O.P. Coteaux du Layon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Rasp de schil van 1/2 citroen en pers tot u 1 eetl. sap bekomt.
-
Snij de druiven middendoor.
-
Bereiding:
-
Plaats het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø 30 cm). Bedek met een vel bakpapier en bestrooi met bakparels of gedroogde bonen. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal het kruimeldeeg uit de oven, verwijder het bakpapier en bewaar de gedroogde bonen voor een volgende keer.
-
Klop 2 eieren in een grote mengkom, samen met de suiker, de vanillesuiker, het amandelpoeder, de bloem, het citroensap en de -zeste, de kaneel en de nootmuskaat. Roer goed tot een gladde massa.
-
Roer de druiven onder het beslag.
-
Giet het over het kruimeldeeg in de taartvorm. Bedek met het bladerdeeg. Druk de zijkanten van de 2 soorten deeg tegen elkaar, zodat ze goed samenhangen.
-
Maak in het midden van het bladerdeeg een inkeping en bestrijk het deeg met eigeel.
-
Zet in de voorverwarmde oven en laat 40 min. bakken. Controleer na een halfuurtje en leg er eventueel een vel aluminiumfolie op als ze te bruin kleurt.
-
Haal het deeg uit de vorm en laat afkoelen.
Serveer de verrassingstaart met een bolletje vanille-ijs en bepoeder lichtjes met kaneel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Elysis A.O.P. Coteaux du Layon