Verse kaas op een bedje van fruit
Verse kaas op een bedje van fruit

Verse kaas op een bedje van fruit

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 195 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 8.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het fruit in kleine stukken.

  3. Scheid het eiwit van het eigeel.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eidooiers samen met de suiker in een kom tot een witte massa.

  6. Meng met de verse kaas.

  7. Klop de eiwitten heel stijf en roer voorzichtig onder de verse kaas.

  8. Leg een bedje van fruit in elk glaasje en bedek met de versekaasmousse.

  9. Afwerking:
  10. Garneer de glaasjes met stukjes fruit (bv. mango en banaan), muesli, een blaadje munt of speculaaskruimels.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het fruit in kleine stukken.

  3. Scheid het eiwit van het eigeel.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eidooiers samen met de suiker in een kom tot een witte massa.

  6. Meng met de verse kaas.

  7. Klop de eiwitten heel stijf en roer voorzichtig onder de verse kaas.

  8. Leg een bedje van fruit in elk glaasje en bedek met de versekaasmousse.

  9. Afwerking:
  10. Garneer de glaasjes met stukjes fruit (bv. mango en banaan), muesli, een blaadje munt of speculaaskruimels.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 195 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 27.5 g
Eiwit 8.5 g

Bekijk het recept digitaal