- Bewaar

- Bewaar
Vispannetje 'Romesco'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het brood in blokjes en laat ze kleuren in 2 eetl. olijfolie.
-
Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
-
Mix de hazelnoten en de amandelen fijn. Voeg er de broodkorstjes, de gehakte sjalot en knoflook, 3 eetl. droge witte wijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1/4 koffiel. pilipili, peper en zout bij. Mix tot een dikke massa.
-
Snij de wortel in fijne staafjes.
-
Snij de tomaat in blokjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat de notenpasta gedurende 1 min. stoven terwijl u omroert.
-
Haal van het vuur en strooi er de bloem over. Meng goed door elkaar en giet er beetje bij beetje 1,5 dl droge witte wijn en 4 dl water bij.
-
Voeg het verkruimelde blokje visbouillon toe. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend 3 min. koken tot de saus begint te binden.
-
Voeg de stukken Alaska pollak en de wortelstaafjes toe. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
-
Voeg de inktvisringen, de mosselen en de garnalen toe en laat nog 5 min. sudderen.
-
Haal de grote stukken vis uit de pan en snij ze in stukjes. Doe ze terug in de pan en laat nog 2 min. sudderen.
-
Meng er de tomatenblokjes onder en laat nog een minuutje op het vuur.
-
Afwerking:
-
Dien op in kleine pannetjes of in diepe borden. Versier met fijngehakte peterselie. Geef er partjes citroen bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het brood in blokjes en laat ze kleuren in 2 eetl. olijfolie.
-
Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
-
Mix de hazelnoten en de amandelen fijn. Voeg er de broodkorstjes, de gehakte sjalot en knoflook, 3 eetl. droge witte wijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1/4 koffiel. pilipili, peper en zout bij. Mix tot een dikke massa.
-
Snij de wortel in fijne staafjes.
-
Snij de tomaat in blokjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat de notenpasta gedurende 1 min. stoven terwijl u omroert.
-
Haal van het vuur en strooi er de bloem over. Meng goed door elkaar en giet er beetje bij beetje 1,5 dl droge witte wijn en 4 dl water bij.
-
Voeg het verkruimelde blokje visbouillon toe. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend 3 min. koken tot de saus begint te binden.
-
Voeg de stukken Alaska pollak en de wortelstaafjes toe. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
-
Voeg de inktvisringen, de mosselen en de garnalen toe en laat nog 5 min. sudderen.
-
Haal de grote stukken vis uit de pan en snij ze in stukjes. Doe ze terug in de pan en laat nog 2 min. sudderen.
-
Meng er de tomatenblokjes onder en laat nog een minuutje op het vuur.
-
Afwerking:
-
Dien op in kleine pannetjes of in diepe borden. Versier met fijngehakte peterselie. Geef er partjes citroen bij.