Vispannetje 'Romesco'
Vispannetje 'Romesco'

Vispannetje 'Romesco'

45 min.
Voorgerecht
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 26.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het brood in blokjes en laat ze kleuren in 2 eetl. olijfolie.

  3. Hak de sjalotten en de knoflook fijn.

  4. Mix de hazelnoten en de amandelen fijn. Voeg er de broodkorstjes, de gehakte sjalot en knoflook, 3 eetl. droge witte wijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1/4 koffiel. pilipili, peper en zout bij. Mix tot een dikke massa.

  5. Snij de wortel in fijne staafjes.

  6. Snij de tomaat in blokjes.

  7. Hak de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat de notenpasta gedurende 1 min. stoven terwijl u omroert.

  10. Haal van het vuur en strooi er de bloem over. Meng goed door elkaar en giet er beetje bij beetje 1,5 dl droge witte wijn en 4 dl water bij.

  11. Voeg het verkruimelde blokje visbouillon toe. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend 3 min. koken tot de saus begint te binden.

  12. Voeg de stukken Alaska pollak en de wortelstaafjes toe. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. sudderen. Roer af en toe om.

  13. Voeg de inktvisringen, de mosselen en de garnalen toe en laat nog 5 min. sudderen.

  14. Haal de grote stukken vis uit de pan en snij ze in stukjes. Doe ze terug in de pan en laat nog 2 min. sudderen.

  15. Meng er de tomatenblokjes onder en laat nog een minuutje op het vuur.

  16. Afwerking:
  17. Dien op in kleine pannetjes of in diepe borden. Versier met fijngehakte peterselie. Geef er partjes citroen bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het brood in blokjes en laat ze kleuren in 2 eetl. olijfolie.

  3. Hak de sjalotten en de knoflook fijn.

  4. Mix de hazelnoten en de amandelen fijn. Voeg er de broodkorstjes, de gehakte sjalot en knoflook, 3 eetl. droge witte wijn, 1 koffiel. paprikapoeder, 1/4 koffiel. pilipili, peper en zout bij. Mix tot een dikke massa.

  5. Snij de wortel in fijne staafjes.

  6. Snij de tomaat in blokjes.

  7. Hak de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Laat de notenpasta gedurende 1 min. stoven terwijl u omroert.

  10. Haal van het vuur en strooi er de bloem over. Meng goed door elkaar en giet er beetje bij beetje 1,5 dl droge witte wijn en 4 dl water bij.

  11. Voeg het verkruimelde blokje visbouillon toe. Zet opnieuw op het vuur en laat al roerend 3 min. koken tot de saus begint te binden.

  12. Voeg de stukken Alaska pollak en de wortelstaafjes toe. Dek af en laat op een zacht vuur gedurende 10 min. sudderen. Roer af en toe om.

  13. Voeg de inktvisringen, de mosselen en de garnalen toe en laat nog 5 min. sudderen.

  14. Haal de grote stukken vis uit de pan en snij ze in stukjes. Doe ze terug in de pan en laat nog 2 min. sudderen.

  15. Meng er de tomatenblokjes onder en laat nog een minuutje op het vuur.

  16. Afwerking:
  17. Dien op in kleine pannetjes of in diepe borden. Versier met fijngehakte peterselie. Geef er partjes citroen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 26.3 g

Bekijk het recept digitaal