- Bewaar
- Bewaar
Vistaartjes met kabeljauw en romige prei
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauw goudbruin aan beide kanten. Bak nog 2 min. De vis moet nog niet volledig gaar zijn.
-
Smelt 1 eetl. boter en stoof de preiringen 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg de roomkaas en de room toe en laat volledig smelten. Laat nog 1 min. sudderen.
-
Doe de vis in stukjes met een vork. Meng onder de prei en laat het geheel afkoelen.
-
Leg de vellen bladerdeeg open en rol nog wat verder uit met een deegrol.
-
Vet 4 taartvormpjes (Ø 11 cm) in en snij uit 1 vel bladerdeeg 4 cirkels (de cirkels moeten groot genoeg zijn om het taartvormpje te bedekken). Leg de cirkels in de vormpjes.
-
Schep de vulling in de vormpjes en bestrijk de rand met een beetje losgeklopt ei.
-
Snij nu uit het andere vel bladerdeeg 4 cirkels om de bovenkant volledig te bedekken. Druk goed aan met een vork zodat het taartje volledig gesloten is. Laat de taartjes 30 min. Rusten in de koelkast.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de bovenkant van de taartjes met de rest van het losgeklopte ei en prik met een mes in het midden van het taartje zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.
-
Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
-
Maak intussen de vinaigrette. Meng de olijfolie met de frambozenazijn en de honing. Kruid met peper en zout en meng onder de veldsla.
-
Afwerking:
-
Haal de vistaartjes uit de vormpjes en serveer met het slaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kabeljauw goudbruin aan beide kanten. Bak nog 2 min. De vis moet nog niet volledig gaar zijn.
-
Smelt 1 eetl. boter en stoof de preiringen 5 min. Kruid met peper en zout. Voeg de roomkaas en de room toe en laat volledig smelten. Laat nog 1 min. sudderen.
-
Doe de vis in stukjes met een vork. Meng onder de prei en laat het geheel afkoelen.
-
Leg de vellen bladerdeeg open en rol nog wat verder uit met een deegrol.
-
Vet 4 taartvormpjes (Ø 11 cm) in en snij uit 1 vel bladerdeeg 4 cirkels (de cirkels moeten groot genoeg zijn om het taartvormpje te bedekken). Leg de cirkels in de vormpjes.
-
Schep de vulling in de vormpjes en bestrijk de rand met een beetje losgeklopt ei.
-
Snij nu uit het andere vel bladerdeeg 4 cirkels om de bovenkant volledig te bedekken. Druk goed aan met een vork zodat het taartje volledig gesloten is. Laat de taartjes 30 min. Rusten in de koelkast.
-
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de bovenkant van de taartjes met de rest van het losgeklopte ei en prik met een mes in het midden van het taartje zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.
-
Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
-
Maak intussen de vinaigrette. Meng de olijfolie met de frambozenazijn en de honing. Kruid met peper en zout en meng onder de veldsla.
-
Afwerking:
-
Haal de vistaartjes uit de vormpjes en serveer met het slaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Grimbergen Dubbel Donker abdijbier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc A.O.P. Anjou