- Bewaar

- Bewaar
Vogezensalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Halveer het knoflookteentje en wrijf er een slakom mee in.
-
Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook 5 à 10 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. azijn. Giet af en laat even afkoelen.
-
Kook de eieren hard in 10 min., pel en snij in partjes.
-
Snij de tomaten in partjes.
-
Bereiding:
-
Doe de lauwe stukjes aardappel in de slakom en schik er de tomatenpartjes bovenop. Verdeel er de sla over en besprenkel met de olijfolie. Schik de partjes ei langs de rand van de kom.
-
Verhit intussen een wok of een brede pan met antiaanbaklaag en bak de gerookte varkensreepjes krokant zonder vetstof. Schep in het midden van de sla.
-
Giet de rodewijnazijn in de wok of pan, maak de braadresten goed los en giet over de spekreepjes.
-
Afwerking:
-
Schep de salade goed om en serveer met een stukje stokbrood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Halveer het knoflookteentje en wrijf er een slakom mee in.
-
Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Kook 5 à 10 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. azijn. Giet af en laat even afkoelen.
-
Kook de eieren hard in 10 min., pel en snij in partjes.
-
Snij de tomaten in partjes.
-
Bereiding:
-
Doe de lauwe stukjes aardappel in de slakom en schik er de tomatenpartjes bovenop. Verdeel er de sla over en besprenkel met de olijfolie. Schik de partjes ei langs de rand van de kom.
-
Verhit intussen een wok of een brede pan met antiaanbaklaag en bak de gerookte varkensreepjes krokant zonder vetstof. Schep in het midden van de sla.
-
Giet de rodewijnazijn in de wok of pan, maak de braadresten goed los en giet over de spekreepjes.
-
Afwerking:
-
Schep de salade goed om en serveer met een stukje stokbrood.