Warme ham-kaasbroodjes
Warme ham-kaasbroodjes

Warme ham-kaasbroodjes

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 11.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de gist in een kommetje en voeg de rietsuiker en 80 ml lauw water toe. Roer goed met een lepel tot de gist is opgelost en laat 5 minuten rusten.

  3. Zeef de bloem met het zout boven een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje en giet er het gistmengsel in. Roer geleidelijk aan de bloem onder het gistmengsel (begin met de bloem langs de rand van het kuiltje).

  4. Voeg beetje bij beetje 50 ml lauw water toe.

  5. Kneed het deeg 10 minuten met de handen (of met de deeghaken van de mixer) tot je een deegbol hebt.

  6. Vet een mengkom in met de boter en leg er de deegbol in. Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  7. Bereiding:
  8. Snij de sneetjes ham in kleine vierhoekjes.

  9. Rol het deeg uit met een deegrol tot je een rechthoek van ± 40 bij 60 cm hebt.

  10. Strooi er 1 eetlepel geraspte kaas en de stukjes ham over. Rol het deeg op langs de minst brede zijde van de rechthoek. Snij de rol daarna in schijfjes van ± 2 cm.

  11. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes op. Leg de schijfjes op 3 cm van elkaar. Bedek met bakpapier of een keukenhanddoek en laat nog 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

  12. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 200 °C.

  13. Klop intussen het ei los met een vork. Strijk het losgeklopte ei met een borsteltje over de rolletjes. Verdeel er 1 eetlepel geraspte kaas over.

  14. Je hulpkok mag nu de schijfjes in de voorverwarmde oven zetten. Ze mogen 15 à 20 minuten bakken, tot ze goudbruin zijn.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verkruimel de gist in een kommetje en voeg de rietsuiker en 80 ml lauw water toe. Roer goed met een lepel tot de gist is opgelost en laat 5 minuten rusten.

  3. Zeef de bloem met het zout boven een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje en giet er het gistmengsel in. Roer geleidelijk aan de bloem onder het gistmengsel (begin met de bloem langs de rand van het kuiltje).

  4. Voeg beetje bij beetje 50 ml lauw water toe.

  5. Kneed het deeg 10 minuten met de handen (of met de deeghaken van de mixer) tot je een deegbol hebt.

  6. Vet een mengkom in met de boter en leg er de deegbol in. Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  7. Bereiding:
  8. Snij de sneetjes ham in kleine vierhoekjes.

  9. Rol het deeg uit met een deegrol tot je een rechthoek van ± 40 bij 60 cm hebt.

  10. Strooi er 1 eetlepel geraspte kaas en de stukjes ham over. Rol het deeg op langs de minst brede zijde van de rechthoek. Snij de rol daarna in schijfjes van ± 2 cm.

  11. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de schijfjes op. Leg de schijfjes op 3 cm van elkaar. Bedek met bakpapier of een keukenhanddoek en laat nog 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

  12. Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 200 °C.

  13. Klop intussen het ei los met een vork. Strijk het losgeklopte ei met een borsteltje over de rolletjes. Verdeel er 1 eetlepel geraspte kaas over.

  14. Je hulpkok mag nu de schijfjes in de voorverwarmde oven zetten. Ze mogen 15 à 20 minuten bakken, tot ze goudbruin zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 262 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 11.9 g

Bekijk het recept digitaal