Waterkerssoep met blauwe kaas
Waterkerssoep met blauwe kaas

Waterkerssoep met blauwe kaas

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 8.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien en de sjalotten fijn.

  3. Rasp de schil van 0,5 citroen.

  4. Knip een kopje vol waterkersblaadjes voor de afwerking. Snij de rest grof (ook de stengels).

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Verkruimel de blauwe kaas.

  7. Snij de 2 stengels witte selder in reepjes en de 2 preien (samen met een beetje groen) in ringen.

  8. Bereiding:
  9. Stoof de fijngesnipperde uien en de sjalotten al roerend gedurende 1 min. in 2 eetl. olijfolie.

  10. Voeg de preiringen toe samen met de reepjes witte selder, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. tijm, 1 blokje groentebouillon en 8 dl water. Dek af en breng aan de kook. Laat afgedekt 10 min.doorkoken op een zacht vuurtje. Laat de grofgesneden waterkers enkel de laatste minuut meekoken.

  11. Neem de kookpot van het vuur, voeg de helft van de brokjes blauwe kaas toe en mix de soep heel fijn.

  12. Breng op smaak met 1 mespunt nootmuskaat, peper en zout en leng eventueel aan met wat melk.

  13. Giet de soep in kommetjes en bestrooi ze met de resterende brokjes blauwe kaas, de fijngehakte peterselie, de waterkersblaadjes en de geraspte citroenschil. Serveer met kleine soepbroodjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien en de sjalotten fijn.

  3. Rasp de schil van 0,5 citroen.

  4. Knip een kopje vol waterkersblaadjes voor de afwerking. Snij de rest grof (ook de stengels).

  5. Hak de peterselie fijn.

  6. Verkruimel de blauwe kaas.

  7. Snij de 2 stengels witte selder in reepjes en de 2 preien (samen met een beetje groen) in ringen.

  8. Bereiding:
  9. Stoof de fijngesnipperde uien en de sjalotten al roerend gedurende 1 min. in 2 eetl. olijfolie.

  10. Voeg de preiringen toe samen met de reepjes witte selder, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. tijm, 1 blokje groentebouillon en 8 dl water. Dek af en breng aan de kook. Laat afgedekt 10 min.doorkoken op een zacht vuurtje. Laat de grofgesneden waterkers enkel de laatste minuut meekoken.

  11. Neem de kookpot van het vuur, voeg de helft van de brokjes blauwe kaas toe en mix de soep heel fijn.

  12. Breng op smaak met 1 mespunt nootmuskaat, peper en zout en leng eventueel aan met wat melk.

  13. Giet de soep in kommetjes en bestrooi ze met de resterende brokjes blauwe kaas, de fijngehakte peterselie, de waterkersblaadjes en de geraspte citroenschil. Serveer met kleine soepbroodjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 8.1 g
Eiwit 8.6 g

Bekijk het recept digitaal