- Bewaar

- Bewaar
Waterkerssoep met blauwe kaas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en de sjalotten fijn.
-
Rasp de schil van 0,5 citroen.
-
Knip een kopje vol waterkersblaadjes voor de afwerking. Snij de rest grof (ook de stengels).
-
Hak de peterselie fijn.
-
Verkruimel de blauwe kaas.
-
Snij de 2 stengels witte selder in reepjes en de 2 preien (samen met een beetje groen) in ringen.
-
Bereiding:
-
Stoof de fijngesnipperde uien en de sjalotten al roerend gedurende 1 min. in 2 eetl. olijfolie.
-
Voeg de preiringen toe samen met de reepjes witte selder, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. tijm, 1 blokje groentebouillon en 8 dl water. Dek af en breng aan de kook. Laat afgedekt 10 min.doorkoken op een zacht vuurtje. Laat de grofgesneden waterkers enkel de laatste minuut meekoken.
-
Neem de kookpot van het vuur, voeg de helft van de brokjes blauwe kaas toe en mix de soep heel fijn.
-
Breng op smaak met 1 mespunt nootmuskaat, peper en zout en leng eventueel aan met wat melk.
-
Giet de soep in kommetjes en bestrooi ze met de resterende brokjes blauwe kaas, de fijngehakte peterselie, de waterkersblaadjes en de geraspte citroenschil. Serveer met kleine soepbroodjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de uien en de sjalotten fijn.
-
Rasp de schil van 0,5 citroen.
-
Knip een kopje vol waterkersblaadjes voor de afwerking. Snij de rest grof (ook de stengels).
-
Hak de peterselie fijn.
-
Verkruimel de blauwe kaas.
-
Snij de 2 stengels witte selder in reepjes en de 2 preien (samen met een beetje groen) in ringen.
-
Bereiding:
-
Stoof de fijngesnipperde uien en de sjalotten al roerend gedurende 1 min. in 2 eetl. olijfolie.
-
Voeg de preiringen toe samen met de reepjes witte selder, 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. tijm, 1 blokje groentebouillon en 8 dl water. Dek af en breng aan de kook. Laat afgedekt 10 min.doorkoken op een zacht vuurtje. Laat de grofgesneden waterkers enkel de laatste minuut meekoken.
-
Neem de kookpot van het vuur, voeg de helft van de brokjes blauwe kaas toe en mix de soep heel fijn.
-
Breng op smaak met 1 mespunt nootmuskaat, peper en zout en leng eventueel aan met wat melk.
-
Giet de soep in kommetjes en bestrooi ze met de resterende brokjes blauwe kaas, de fijngehakte peterselie, de waterkersblaadjes en de geraspte citroenschil. Serveer met kleine soepbroodjes.