Winters wokgerecht met gehakt en pindasaus
Winters wokgerecht met gehakt en pindasaus

Winters wokgerecht met gehakt en pindasaus

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 45 g
Koolhydraat 49.7 g
Eiwit 36.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepgevroren gehakt volledig ontdooien.

  4. Verwijder de harde nerf van de groenekool. Snij de kool in repen van 1/2 cm breed.

  5. Schil de raapjes en snij in 2. Snij in heel dunne plakjes.

  6. Snij de wortelen met een dunschiller over de hele lengte in dunne repen.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne reepjes.

  8. Snipper de sjalotten fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  11. Maak intussen de saus: verhit eerst de rijstolie in een steelpannetje en stoof de sjalotten glazig. Voeg dan de andere ingrediënten voor de saus toe. Meng goed tot de pindakaas gesmolten is. Hou warm.

  12. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Doe het gehakt erbij en maak wat los met een houten lepel tot u hapklare stukken hebt (niet helemaal losmaken zoals bij een bolognesesaus). Roerbak tot alle stukjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de raapjes toe en roerbak 1 min. Doe er de koolreepjes, wortelrepen en het gesneden pepertje bij. Roerbak 2 min.

  14. Meng de warme saus onder het vlees en de groenten. Doe er de uitgelekte noedels bij. Meng goed onder de saus en laat de noedels even opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Garneer met enkele blaadjes verse koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepgevroren gehakt volledig ontdooien.

  4. Verwijder de harde nerf van de groenekool. Snij de kool in repen van 1/2 cm breed.

  5. Schil de raapjes en snij in 2. Snij in heel dunne plakjes.

  6. Snij de wortelen met een dunschiller over de hele lengte in dunne repen.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne reepjes.

  8. Snipper de sjalotten fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  11. Maak intussen de saus: verhit eerst de rijstolie in een steelpannetje en stoof de sjalotten glazig. Voeg dan de andere ingrediënten voor de saus toe. Meng goed tot de pindakaas gesmolten is. Hou warm.

  12. Verhit de zonnebloemolie in een wok. Doe het gehakt erbij en maak wat los met een houten lepel tot u hapklare stukken hebt (niet helemaal losmaken zoals bij een bolognesesaus). Roerbak tot alle stukjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de raapjes toe en roerbak 1 min. Doe er de koolreepjes, wortelrepen en het gesneden pepertje bij. Roerbak 2 min.

  14. Meng de warme saus onder het vlees en de groenten. Doe er de uitgelekte noedels bij. Meng goed onder de saus en laat de noedels even opwarmen.

  15. Afwerking:
  16. Garneer met enkele blaadjes verse koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 751 kcal
Vet 45 g
Koolhydraat 49.7 g
Eiwit 36.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Augustijn Grand Cru Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay - Rutini - Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal