- Bewaar

- Bewaar
Winters wokgerecht met gehakt en pindasaus
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay - Rutini - Mendoza - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren gehakt volledig ontdooien.
-
Verwijder de harde nerf van de groenekool. Snij de kool in repen van 1/2 cm breed.
-
Schil de raapjes en snij in 2. Snij in heel dunne plakjes.
-
Snij de wortelen met een dunschiller over de hele lengte in dunne repen.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Maak intussen de saus: verhit eerst de rijstolie in een steelpannetje en stoof de sjalotten glazig. Voeg dan de andere ingrediënten voor de saus toe. Meng goed tot de pindakaas gesmolten is. Hou warm.
-
Verhit de zonnebloemolie in een wok. Doe het gehakt erbij en maak wat los met een houten lepel tot u hapklare stukken hebt (niet helemaal losmaken zoals bij een bolognesesaus). Roerbak tot alle stukjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de raapjes toe en roerbak 1 min. Doe er de koolreepjes, wortelrepen en het gesneden pepertje bij. Roerbak 2 min.
-
Meng de warme saus onder het vlees en de groenten. Doe er de uitgelekte noedels bij. Meng goed onder de saus en laat de noedels even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Garneer met enkele blaadjes verse koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay - Rutini - Mendoza - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat diepgevroren gehakt volledig ontdooien.
-
Verwijder de harde nerf van de groenekool. Snij de kool in repen van 1/2 cm breed.
-
Schil de raapjes en snij in 2. Snij in heel dunne plakjes.
-
Snij de wortelen met een dunschiller over de hele lengte in dunne repen.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne reepjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
-
Maak intussen de saus: verhit eerst de rijstolie in een steelpannetje en stoof de sjalotten glazig. Voeg dan de andere ingrediënten voor de saus toe. Meng goed tot de pindakaas gesmolten is. Hou warm.
-
Verhit de zonnebloemolie in een wok. Doe het gehakt erbij en maak wat los met een houten lepel tot u hapklare stukken hebt (niet helemaal losmaken zoals bij een bolognesesaus). Roerbak tot alle stukjes gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de raapjes toe en roerbak 1 min. Doe er de koolreepjes, wortelrepen en het gesneden pepertje bij. Roerbak 2 min.
-
Meng de warme saus onder het vlees en de groenten. Doe er de uitgelekte noedels bij. Meng goed onder de saus en laat de noedels even opwarmen.
-
Afwerking:
-
Garneer met enkele blaadjes verse koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Augustijn Grand Cru Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay - Rutini - Mendoza - Argentinië