Witloofcroissant, bayonnehesp en `Bouquet des Moines'
Witloofcroissant, bayonnehesp en `Bouquet des Moines'

Witloofcroissant, bayonnehesp en `Bouquet des Moines'

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 32.5 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 16.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (kan enkele uren vooraf)
  4. Kook het witloof gaar in 0,5 L water waarin u 1/2 blokje kippenbouillon hebt opgelost.

  5. Laat uitlekken en afkoelen. Bewaar het kookvocht.

  6. Dep het witloof goed droog.

  7. Snij 4 sneetjes `Bouquet des Moines' en ontkorst ze.

  8. Open de stronken witloof en stop in elke stronk een sneetje kaas.

  9. Wikkel de witloofstronk in een sneetje hesp.

  10. Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien en rol het uit tot het ± de helft groter is. Snij in repen van ± 4 cm.

  11. Omwikkel de witloofstronken met de repen bladerdeeg en zorg ervoor dat ze elkaar steeds enkele millimeters overlappen (zoals het effect bij een croissant).

  12. Bereiding:
  13. Strijk de `croissants' in met een losgeklopt ei en zet gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven (225 °C).

  14. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat even inkoken.

  15. Voeg de mosterd en de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Indien u veel saus wilt, kunt u ze slechts even laten inkoken en binden met instantsausbinder.

  16. Afwerking:
  17. Schik een witloofcroissant op elk bord en lepel er wat saus naast. Bestrooi met wat fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (kan enkele uren vooraf)
  4. Kook het witloof gaar in 0,5 L water waarin u 1/2 blokje kippenbouillon hebt opgelost.

  5. Laat uitlekken en afkoelen. Bewaar het kookvocht.

  6. Dep het witloof goed droog.

  7. Snij 4 sneetjes `Bouquet des Moines' en ontkorst ze.

  8. Open de stronken witloof en stop in elke stronk een sneetje kaas.

  9. Wikkel de witloofstronk in een sneetje hesp.

  10. Laat het bladerdeeg 15 min. ontdooien en rol het uit tot het ± de helft groter is. Snij in repen van ± 4 cm.

  11. Omwikkel de witloofstronken met de repen bladerdeeg en zorg ervoor dat ze elkaar steeds enkele millimeters overlappen (zoals het effect bij een croissant).

  12. Bereiding:
  13. Strijk de `croissants' in met een losgeklopt ei en zet gedurende 20 min. in de voorverwarmde oven (225 °C).

  14. Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat even inkoken.

  15. Voeg de mosterd en de room toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Indien u veel saus wilt, kunt u ze slechts even laten inkoken en binden met instantsausbinder.

  16. Afwerking:
  17. Schik een witloofcroissant op elk bord en lepel er wat saus naast. Bestrooi met wat fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 32.5 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 16.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Droge witte wijn uit de Loirestreek. Levendig, fris en lichtjes gecorseerd. Koel schenken. Wijn Château Bois de la Garde (rosé) A.C. Côtes du Rhône Wijn Heel elegante Côtes du Rhône met een fraai parfum van klein rood fruit en goed getypeerde smaak: soepel, vlezig en licht peperig.

Bekijk het recept digitaal