Witloofslaatje met grijze garnalen
Witloofslaatje met grijze garnalen

Witloofslaatje met grijze garnalen

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 1.2 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 13.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de harde kern van de witloofstronken en snij in fijne ringetjes van 1/2 cm breed. Besprenkel met het sap van 1/4 citroen.

  3. Snij de waterkers grof.

  4. Rasp de appel met de schil en meng onder het witloof en de waterkers.

  5. Verdeel de salade over de borden en schik er de grijze garnalen bovenop.

  6. Meng de natuuryoghurt met de mosterd, het bieslook en depeterselie. Kruid naar smaak met peper en zout. Lepel dit sausje rond de salade. Serveer met een stukje brood als voorgerecht of als lichte lunch.

Tip

Combineer fijngesneden rauw witloof met: - veldsla, geraspte wortelen en wat opgelegde rodekool (heerlijk bij varkensgebraad of rosbief) - veldsla, uitgelekte ananasstukjes, macadamianoten, zachte veenbessen op smaak gebracht met zure room, peper en zout (lekker in combinatie met Ardens gebraad, vleesbrood of gebakken kip) - fijngesneden rode eikenbladsla, stukjes abdijkaas en studentenhaver met mosterdvinaigrette (als maaltijdsalade) - het vruchtvlees van een sinaasappel of roze pompelmoes (bij een gerecht met gevogelte)

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de harde kern van de witloofstronken en snij in fijne ringetjes van 1/2 cm breed. Besprenkel met het sap van 1/4 citroen.

  3. Snij de waterkers grof.

  4. Rasp de appel met de schil en meng onder het witloof en de waterkers.

  5. Verdeel de salade over de borden en schik er de grijze garnalen bovenop.

  6. Meng de natuuryoghurt met de mosterd, het bieslook en depeterselie. Kruid naar smaak met peper en zout. Lepel dit sausje rond de salade. Serveer met een stukje brood als voorgerecht of als lichte lunch.

Tip

Combineer fijngesneden rauw witloof met: - veldsla, geraspte wortelen en wat opgelegde rodekool (heerlijk bij varkensgebraad of rosbief) - veldsla, uitgelekte ananasstukjes, macadamianoten, zachte veenbessen op smaak gebracht met zure room, peper en zout (lekker in combinatie met Ardens gebraad, vleesbrood of gebakken kip) - fijngesneden rode eikenbladsla, stukjes abdijkaas en studentenhaver met mosterdvinaigrette (als maaltijdsalade) - het vruchtvlees van een sinaasappel of roze pompelmoes (bij een gerecht met gevogelte)

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 93 kcal
Vet 1.2 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 13.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal