- Bewaar

- Bewaar
Wortel-paprikakoekjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de wortelen en rasp ze. Druk het vocht er een beetje uit (leg de geraspte wortelen in een vergiet en druk erop met de bolle kant van een lepel).
-
Snipper de lente-uitjes fijn en hak de blaadjes koriander grof.
-
Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Meng de geraspte wortelen met de blokjes paprika, de lente-uitjes, de koriander, het losgeklopte ei en de bloem. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rol bolletjes van het wortelmengsel (dat gaat makkelijk als u uw handen een beetje vochtig maakt) en druk plat tot koekjes (Ø ± 8 cm).
-
Verhit 2 eetl. plantaardige olie in een pan en bak 3 à 4 koekjes aan beide kanten mooi goudbruin. Haal uit de pan en leg op wat keukenpapier.
-
Verhit de rest van de olie en bak de rest van de koekjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Schil de wortelen en rasp ze. Druk het vocht er een beetje uit (leg de geraspte wortelen in een vergiet en druk erop met de bolle kant van een lepel).
-
Snipper de lente-uitjes fijn en hak de blaadjes koriander grof.
-
Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Meng de geraspte wortelen met de blokjes paprika, de lente-uitjes, de koriander, het losgeklopte ei en de bloem. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Rol bolletjes van het wortelmengsel (dat gaat makkelijk als u uw handen een beetje vochtig maakt) en druk plat tot koekjes (Ø ± 8 cm).
-
Verhit 2 eetl. plantaardige olie in een pan en bak 3 à 4 koekjes aan beide kanten mooi goudbruin. Haal uit de pan en leg op wat keukenpapier.
-
Verhit de rest van de olie en bak de rest van de koekjes.