Wortel-paprikakoekjes
Wortel-paprikakoekjes

Wortel-paprikakoekjes

Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 5.5 g
Suiker 3.1 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 1.4 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en rasp ze. Druk het vocht er een beetje uit (leg de geraspte wortelen in een vergiet en druk erop met de bolle kant van een lepel).

  3. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de blaadjes koriander grof.

  4. Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  5. Klop het ei los.

  6. Bereiding:
  7. Meng de geraspte wortelen met de blokjes paprika, de lente-uitjes, de koriander, het losgeklopte ei en de bloem. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Rol bolletjes van het wortelmengsel (dat gaat makkelijk als u uw handen een beetje vochtig maakt) en druk plat tot koekjes (Ø ± 8 cm).

  9. Verhit 2 eetl. plantaardige olie in een pan en bak 3 à 4 koekjes aan beide kanten mooi goudbruin. Haal uit de pan en leg op wat keukenpapier.

  10. Verhit de rest van de olie en bak de rest van de koekjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en rasp ze. Druk het vocht er een beetje uit (leg de geraspte wortelen in een vergiet en druk erop met de bolle kant van een lepel).

  3. Snipper de lente-uitjes fijn en hak de blaadjes koriander grof.

  4. Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  5. Klop het ei los.

  6. Bereiding:
  7. Meng de geraspte wortelen met de blokjes paprika, de lente-uitjes, de koriander, het losgeklopte ei en de bloem. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Rol bolletjes van het wortelmengsel (dat gaat makkelijk als u uw handen een beetje vochtig maakt) en druk plat tot koekjes (Ø ± 8 cm).

  9. Verhit 2 eetl. plantaardige olie in een pan en bak 3 à 4 koekjes aan beide kanten mooi goudbruin. Haal uit de pan en leg op wat keukenpapier.

  10. Verhit de rest van de olie en bak de rest van de koekjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 5.6 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 5.5 g
Suiker 3.1 g
Vezel 1.5 g
Eiwit 1.4 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal