- Bewaar

- Bewaar
Wortelsoep met room en honing
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen in stukjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui kort. Voeg de stukjes wortel toe en roer goed.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 30 min. zachtjes koken. Mix de soep heel fijn. Leng eventueel aan met wat extra bouillon.
-
Voeg de lichte room en de vloeibare honing toe, meng goed en zet nog 2 à 3 min. op het vuur (laat niet meer koken).
-
Breng op smaak met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngehakte peterselie en serveer met donkerbruin brood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen in stukjes.
-
Hak de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui kort. Voeg de stukjes wortel toe en roer goed.
-
Overgiet met de groentebouillon en laat 30 min. zachtjes koken. Mix de soep heel fijn. Leng eventueel aan met wat extra bouillon.
-
Voeg de lichte room en de vloeibare honing toe, meng goed en zet nog 2 à 3 min. op het vuur (laat niet meer koken).
-
Breng op smaak met het citroensap, zout en versgemalen zwarte peper.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngehakte peterselie en serveer met donkerbruin brood.