Wrap met gehakt en veldsla
Wrap met gehakt en veldsla

Wrap met gehakt en veldsla

45 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Vet 39.5 g
Koolhydraat 47.1 g
Eiwit 39 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Hak de ui en het knoflookteentje fijn.

  4. Schil de aardappel, de wortel en de pastinaak en rasp fijn.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  7. Meng de 2 soorten gehakt met de komijn, de geplette korianderbolletjes, het eigeel en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en lichtjes met zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngehakte ui en het knoflook. Voeg de geraspte groenten toe en meng alles goed door elkaar. Kruid met de nootmuskaat. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur en roer af en toe.

  10. Voeg het gekruide gehakt toe en bak ± 6 min. Maak los met een vork.

  11. Meng er de geraspte kaas en de room goed onder. Laat nog even verder sudderen op een zacht vuur.

  12. Bevochtig de wraps aan beide kanten lichtjes met water en verwarm ze een voor een 30 sec. in de microgolfoven.

  13. Besmeer elke wrap met 1 eetl. geitenkaas en verdeel er 3/4 van de veldsla over. Bedek de wraps voor de helft met het gehaktmengsel en rol strak op.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de rest van de veldsla over de borden. Snij de wraps in 2 en leg telkens 2 helften boven op de sla.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Hak de ui en het knoflookteentje fijn.

  4. Schil de aardappel, de wortel en de pastinaak en rasp fijn.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  7. Meng de 2 soorten gehakt met de komijn, de geplette korianderbolletjes, het eigeel en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en lichtjes met zout.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngehakte ui en het knoflook. Voeg de geraspte groenten toe en meng alles goed door elkaar. Kruid met de nootmuskaat. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur en roer af en toe.

  10. Voeg het gekruide gehakt toe en bak ± 6 min. Maak los met een vork.

  11. Meng er de geraspte kaas en de room goed onder. Laat nog even verder sudderen op een zacht vuur.

  12. Bevochtig de wraps aan beide kanten lichtjes met water en verwarm ze een voor een 30 sec. in de microgolfoven.

  13. Besmeer elke wrap met 1 eetl. geitenkaas en verdeel er 3/4 van de veldsla over. Bedek de wraps voor de helft met het gehaktmengsel en rol strak op.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de rest van de veldsla over de borden. Snij de wraps in 2 en leg telkens 2 helften boven op de sla.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 688 kcal
Vet 39.5 g
Koolhydraat 47.1 g
Eiwit 39 g

Bekijk het recept digitaal