Zakoeski's met makreel
Zakoeski's met makreel

Zakoeski's met makreel

25 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Steek 12 cirkeltjes (Ø 4 à 5 cm) uit het vel bladerdeeg met een uitsteekvormpje of een glaasje. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk er de deegrondjes mee. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven en laat afkoelen buiten de oven.

  4. Snij intussen het lente-uitje in de lengte in 4 en snipper daarna fijn. Laat de makreel uitlekken en prak fijn met een vork. Meng er de zure room, de mosterd en de fijngesnipperde lente-ui onder. Of mix het geheel als u liever een mousse hebt. Kruid met peper en een beetje zout.

  5. Snij de bladerdeeghapjes middendoor. Besmeer de onderste helft met het makreelmengsel. Werk af met enkele plukjes tuinkers en dek af met de bovenste helft.

Tip

- Vul de bladerdeegvormpjes met kant-en-klare salades zoals vis-, vlees- of kipkerriesalade. - Maak soepcroutons van de restjes bladerdeeg. Snij de restjes deeg in reepjes of stukjes. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en bestrooi met Provençaalse of Italiaanse kruiden. Bak ± 10 min. (afhankelijk van de breedte van de reepjes) in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Steek 12 cirkeltjes (Ø 4 à 5 cm) uit het vel bladerdeeg met een uitsteekvormpje of een glaasje. Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk er de deegrondjes mee. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven en laat afkoelen buiten de oven.

  4. Snij intussen het lente-uitje in de lengte in 4 en snipper daarna fijn. Laat de makreel uitlekken en prak fijn met een vork. Meng er de zure room, de mosterd en de fijngesnipperde lente-ui onder. Of mix het geheel als u liever een mousse hebt. Kruid met peper en een beetje zout.

  5. Snij de bladerdeeghapjes middendoor. Besmeer de onderste helft met het makreelmengsel. Werk af met enkele plukjes tuinkers en dek af met de bovenste helft.

Tip

- Vul de bladerdeegvormpjes met kant-en-klare salades zoals vis-, vlees- of kipkerriesalade. - Maak soepcroutons van de restjes bladerdeeg. Snij de restjes deeg in reepjes of stukjes. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en bestrooi met Provençaalse of Italiaanse kruiden. Bak ± 10 min. (afhankelijk van de breedte van de reepjes) in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vet 6.6 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 2.9 g

Bekijk het recept digitaal