- Bewaar

- Bewaar
Zalm met eiermimosa en aardappel in de schil
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' - Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Snij ze in de lengte in 2 en dep droog met keukenpapier.
-
Kook de eieren 10 min. hard. Laat afkoelen.
-
Kook ondertussen de peultjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper de 1/2 rode ui heel fijn.
-
Hou 4 takjes platte peterselie apart en snipper de rest fijn.
-
Rasp de schil van 1/3 citroen en pers een halve citroen.
-
Meng de zure room met de mierikswortelroom. Kruid met peper en zout.
-
Pel de hardgekookte eieren en prak fijn met een vork.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook ze 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 2.
-
Meng ondertussen de eieren met de fijngesnipperde peterselie, de rode ui, de olijfolie, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de peultjes toe en laat nog 3 min. mee opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de eiermimosa over de zalmhaasjes en schik er de peultjes rond. Lepel de zure room over de halve aardappelen en werk af met een takje platte peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' - Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Snij ze in de lengte in 2 en dep droog met keukenpapier.
-
Kook de eieren 10 min. hard. Laat afkoelen.
-
Kook ondertussen de peultjes 3 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Snipper de 1/2 rode ui heel fijn.
-
Hou 4 takjes platte peterselie apart en snipper de rest fijn.
-
Rasp de schil van 1/3 citroen en pers een halve citroen.
-
Meng de zure room met de mierikswortelroom. Kruid met peper en zout.
-
Pel de hardgekookte eieren en prak fijn met een vork.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en kook ze 25 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in de lengte in 2.
-
Meng ondertussen de eieren met de fijngesnipperde peterselie, de rode ui, de olijfolie, de citroenzeste en het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
Smelt de boter in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de peultjes toe en laat nog 3 min. mee opwarmen.
-
Afwerking:
-
Verdeel de eiermimosa over de zalmhaasjes en schik er de peultjes rond. Lepel de zure room over de halve aardappelen en werk af met een takje platte peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. `L'Originel' - Cave de Lugny