- Bewaar

- Bewaar
Zalmpakketjes met bieslookcoulis
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Varietal Range Chardonnay Australië Wijn Levendige droge witte wijn met aangenaam boeket van rijpe meloen en perzik. Volle smaak met opnieuw veel rijp fruit en voldoende frisse zuren. Jong en koel drinken. Wijn Mâcon-Chardonnay A.C., L'Originel Cave de l'Aurore
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
-
Pel 8 gekookte gamba's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de kop en het darmkanaal. Laat de 4 andere gamba's ontdooien en dep droog.
-
Bereiding:
-
1. Leg de sjalotsnippers en de diepgevroren zalmsteaks in een kookpan en overgiet met de visbouillon. Laat 15 min. koken op een matig vuur. Laat afkoelen.
-
2. Maak ondertussen de bieslookcoulis: klop de room lichtjes stijf en meng er het fijngesnipperd bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
3. Mix de zalmsteaks samen met het kookvocht tot een gladde mousse. Meng er de zure room en de mierikswortel onder.
-
4. Neem 8 plakjes gerookte zalm. Leg op elk plakje een gepelde gamba en ± 1 eetl. zalmmousse en plooi het pakketje dicht.
-
Afwerking:
-
Schik 2 pakketjes zalm op een bord, met de naad naar beneden. Lepel er de bieslookcoulis rond en versier met enkele sprietjes bieslook en een ongepelde gamba. Dien op met een sneetje geroosterd brood.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Varietal Range Chardonnay Australië Wijn Levendige droge witte wijn met aangenaam boeket van rijpe meloen en perzik. Volle smaak met opnieuw veel rijp fruit en voldoende frisse zuren. Jong en koel drinken. Wijn Mâcon-Chardonnay A.C., L'Originel Cave de l'Aurore
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
-
Pel 8 gekookte gamba's (dat gaat makkelijk als u ze 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de kop en het darmkanaal. Laat de 4 andere gamba's ontdooien en dep droog.
-
Bereiding:
-
1. Leg de sjalotsnippers en de diepgevroren zalmsteaks in een kookpan en overgiet met de visbouillon. Laat 15 min. koken op een matig vuur. Laat afkoelen.
-
2. Maak ondertussen de bieslookcoulis: klop de room lichtjes stijf en meng er het fijngesnipperd bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
3. Mix de zalmsteaks samen met het kookvocht tot een gladde mousse. Meng er de zure room en de mierikswortel onder.
-
4. Neem 8 plakjes gerookte zalm. Leg op elk plakje een gepelde gamba en ± 1 eetl. zalmmousse en plooi het pakketje dicht.
-
Afwerking:
-
Schik 2 pakketjes zalm op een bord, met de naad naar beneden. Lepel er de bieslookcoulis rond en versier met enkele sprietjes bieslook en een ongepelde gamba. Dien op met een sneetje geroosterd brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Varietal Range Chardonnay Australië Wijn Levendige droge witte wijn met aangenaam boeket van rijpe meloen en perzik. Volle smaak met opnieuw veel rijp fruit en voldoende frisse zuren. Jong en koel drinken. Wijn Mâcon-Chardonnay A.C., L'Originel Cave de l'Aurore