- Bewaar

- Bewaar
Zeeuwse mosselen met venkel en room
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Touraine A.O.P. Comtesses du Val Sauvignon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bak het stokbroodje af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
-
Verwijder de harde kern uit de venkel en snipper fijn. Hou het groen opzij voor de afwerking.
-
Snipper de ui fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui, de venkel, het gepelde knoflook en het pepertje ± 10 min.
-
Verdeel de mosselen over de groenten. Overgiet met de witte wijn en de room. Kruid met peper en laat 5 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen allemaal open zijn. Schud tussendoor goed om.
-
Verdeel de mosselen en de groenten over de borden en werk af met de groene plukjes van de venkel. Serveer met stukjes stokbrood.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g venkel en 50 g geschilde aardappel in stukjes. Kook samen 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Touraine A.O.P. Comtesses du Val Sauvignon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bak het stokbroodje af in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
-
Verwijder de harde kern uit de venkel en snipper fijn. Hou het groen opzij voor de afwerking.
-
Snipper de ui fijn.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als u graag pikant eet) en hak fijn.
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui, de venkel, het gepelde knoflook en het pepertje ± 10 min.
-
Verdeel de mosselen over de groenten. Overgiet met de witte wijn en de room. Kruid met peper en laat 5 min. afgedekt koken op een hoog vuur tot de mosselen allemaal open zijn. Schud tussendoor goed om.
-
Verdeel de mosselen en de groenten over de borden en werk af met de groene plukjes van de venkel. Serveer met stukjes stokbrood.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. + 4 maand Bereiding (25 min.) 1 Snij 100 g venkel en 50 g geschilde aardappel in stukjes. Kook samen 20 min. gaar in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Touraine A.O.P. Comtesses du Val Sauvignon