Zeevruchtentoastje met couscous en avocado
Zeevruchtentoastje met couscous en avocado

Zeevruchtentoastje met couscous en avocado

Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 205 kcal
Vet 9.9 g
Koolhydraat 18.8 g
Eiwit 9.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zeevruchten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete visbouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en laat afkoelen.

  5. Snipper intussen de platte peterselie en het lente-uitje fijn.

  6. Prak de avocado fijn met een vork en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Rooster de sneetjes toastbrood en steek er 6 cirkeltjes (Ø 6 cm) uit met een inox ring.

  9. Meng de fijngesnipperde lenteui onder de couscous en kruid met peper en zout.

  10. Roer de olijfolie en de platte peterselie onder de zeevruchten en kruid met peper en zout.

  11. Vul de inox ring met 1 cirkeltje toastbrood, 1/6 van de couscous, 1/6 van de avocadopuree en 1/6 van de zeevruchten. Druk lichtjes aan en verwijder de inox ring.

  12. Werk af met enkele preischeuten. Herhaal dit 5 keer.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zeevruchten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Doe de couscous in een kom en overgiet met de hete visbouillon. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork en laat afkoelen.

  5. Snipper intussen de platte peterselie en het lente-uitje fijn.

  6. Prak de avocado fijn met een vork en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Rooster de sneetjes toastbrood en steek er 6 cirkeltjes (Ø 6 cm) uit met een inox ring.

  9. Meng de fijngesnipperde lenteui onder de couscous en kruid met peper en zout.

  10. Roer de olijfolie en de platte peterselie onder de zeevruchten en kruid met peper en zout.

  11. Vul de inox ring met 1 cirkeltje toastbrood, 1/6 van de couscous, 1/6 van de avocadopuree en 1/6 van de zeevruchten. Druk lichtjes aan en verwijder de inox ring.

  12. Werk af met enkele preischeuten. Herhaal dit 5 keer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 205 kcal
Vet 9.9 g
Koolhydraat 18.8 g
Eiwit 9.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië

Bekijk het recept digitaal