- Bewaar

- Bewaar
Zoeteaardappelhapjes met peer en roquefort
Onze drankensuggesties
Bier BOON OUDE GEUZE de keuze van aankoper Davy "Dit hapje is ideaal om samen van te genieten in goed gezelschap. En dat geldt ook voor een oude geuze. Heerlijk hoe de zurigheid van het bier contrasteert met de zoete en zoute smaken." Bier Regionaal beschikbaar. Alternatief: Mort Subite Oude Gueuze Lambic.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde zoete aardappel goed schoon onder koud water en verwijder de uiteinden. Snij de aardappel in de lengte in 12 plakjes van 1 cm dik.
-
Snij de roquefort in plakjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de zoeteaardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met een klein beetje zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 2 min. afkoelen.
-
Snij intussen de ongeschilde peer in fijne staafjes.
-
Leg de zoeteaardappelschijfjes op een serveerschotel en verdeel er de roquefort, de staafjes peer en de rodebietkiemen over.
Liever een vegetarische kaas? Kies dan voor feta.
Onze drankensuggesties
Bier BOON OUDE GEUZE de keuze van aankoper Davy "Dit hapje is ideaal om samen van te genieten in goed gezelschap. En dat geldt ook voor een oude geuze. Heerlijk hoe de zurigheid van het bier contrasteert met de zoete en zoute smaken." Bier Regionaal beschikbaar. Alternatief: Mort Subite Oude Gueuze Lambic.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Wrijf de ongeschilde zoete aardappel goed schoon onder koud water en verwijder de uiteinden. Snij de aardappel in de lengte in 12 plakjes van 1 cm dik.
-
Snij de roquefort in plakjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de zoeteaardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met een klein beetje zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 2 min. afkoelen.
-
Snij intussen de ongeschilde peer in fijne staafjes.
-
Leg de zoeteaardappelschijfjes op een serveerschotel en verdeel er de roquefort, de staafjes peer en de rodebietkiemen over.
Liever een vegetarische kaas? Kies dan voor feta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier BOON OUDE GEUZE de keuze van aankoper Davy "Dit hapje is ideaal om samen van te genieten in goed gezelschap. En dat geldt ook voor een oude geuze. Heerlijk hoe de zurigheid van het bier contrasteert met de zoete en zoute smaken." Bier Regionaal beschikbaar. Alternatief: Mort Subite Oude Gueuze Lambic.