Zoeteaardappelhapjes met peer en roquefort
Zoeteaardappelhapjes met peer en roquefort

Zoeteaardappelhapjes met peer en roquefort

40 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 53 kcal
Vet 3.5 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 3.3 g
Suiker 1.6 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 1.8 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde zoete aardappel goed schoon onder koud water en verwijder de uiteinden. Snij de aardappel in de lengte in 12 plakjes van 1 cm dik.

  4. Snij de roquefort in plakjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de zoeteaardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met een klein beetje zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 2 min. afkoelen.

  8. Snij intussen de ongeschilde peer in fijne staafjes.

  9. Leg de zoeteaardappelschijfjes op een serveerschotel en verdeel er de roquefort, de staafjes peer en de rodebietkiemen over.

Tip

Liever een vegetarische kaas? Kies dan voor feta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde zoete aardappel goed schoon onder koud water en verwijder de uiteinden. Snij de aardappel in de lengte in 12 plakjes van 1 cm dik.

  4. Snij de roquefort in plakjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de zoeteaardappelschijfjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met een klein beetje zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 2 min. afkoelen.

  8. Snij intussen de ongeschilde peer in fijne staafjes.

  9. Leg de zoeteaardappelschijfjes op een serveerschotel en verdeel er de roquefort, de staafjes peer en de rodebietkiemen over.

Tip

Liever een vegetarische kaas? Kies dan voor feta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 53 kcal
Vet 3.5 g
Verzadigd vet 1.8 g
Koolhydraat 3.3 g
Suiker 1.6 g
Vezel 0.5 g
Eiwit 1.8 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier BOON OUDE GEUZE de keuze van aankoper Davy "Dit hapje is ideaal om samen van te genieten in goed gezelschap. En dat geldt ook voor een oude geuze. Heerlijk hoe de zurigheid van het bier contrasteert met de zoete en zoute smaken." Bier Regionaal beschikbaar. Alternatief: Mort Subite Oude Gueuze Lambic.

Bekijk het recept digitaal