Zoeteaardappelkroketten met ham en erwten
Zoeteaardappelkroketten met ham en erwten

Zoeteaardappelkroketten met ham en erwten

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 343 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 51.7 g
Eiwit 18.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Kook de blokjes zoete aardappel en de fijngesnipperde ui 20 min. in lichtgezouten water. Voeg 5 min. voor het einde de diepgevroren erwten toe. Giet af.

  5. Pureer de zoete aardappelen en de erwten en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Roer er de hamreepjes onder en laat het mengsel goed afkoelen.

  6. Klop ondertussen de eieren los.

  7. Rol balletjes van de puree ter grootte van een pingpongbal. Wentel ze door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Leg op een schotel en laat nog 1 à 2 u. rusten in de koelkast.

  8. Bereiding:
  9. Bak de kroketten ± 5 min. goudbruin in de friteuse op 175 °C.

  10. Afwerking:
  11. Leg op elk bord 3 kroketten en geef er een beetje tuinkers of een blaadje sla bij

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Kook de blokjes zoete aardappel en de fijngesnipperde ui 20 min. in lichtgezouten water. Voeg 5 min. voor het einde de diepgevroren erwten toe. Giet af.

  5. Pureer de zoete aardappelen en de erwten en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Roer er de hamreepjes onder en laat het mengsel goed afkoelen.

  6. Klop ondertussen de eieren los.

  7. Rol balletjes van de puree ter grootte van een pingpongbal. Wentel ze door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Leg op een schotel en laat nog 1 à 2 u. rusten in de koelkast.

  8. Bereiding:
  9. Bak de kroketten ± 5 min. goudbruin in de friteuse op 175 °C.

  10. Afwerking:
  11. Leg op elk bord 3 kroketten en geef er een beetje tuinkers of een blaadje sla bij

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 343 kcal
Vet 6.9 g
Koolhydraat 51.7 g
Eiwit 18.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Crianza D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal