- Bewaar

- Bewaar
Zoetzure kalkoenenwok met groenten en aardappelen
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Pers de limoen.
-
Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.
-
Meng de sojasaus met de honing, het limoensap, peper en zout. Laat het gevogelte 20 min. in de koelkast marineren.
-
Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 2 cm dik.
-
Hak de blaadjes koriander grof en snipper de takjes fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 3 cm.
-
Snij de tomaten in partjes en ontpit ze.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin. Haal uit de wok.
-
Giet 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de courgette en de fijngesnipperde takjes koriander 8 min. al roerend op een hoog vuur. Doe de tomaten in de wok en laat nog 3 min. bakken. Doe de kalkoenenreepjes er opnieuw bij.
-
Verhit intussen de rest van de rijstolie in een kookpot en stoof de aardappelen. Kruid met de kurkuma, de kerrie en het paprikapoeder.
-
Afwerking:
-
Voeg de koriander toe en bestrooi de aardappelschijfjes met de geroosterde sesamzaadjes.
Baby eet mee: Bereiding (± 20 min.) 1 Snij 50 g kalkoenensneden en 100 g courgette in blokjes. Schil 1/2 aardappel en snij in blokjes. Ontpit 1/4 tomaat en snij in blokjes. 2 Kook het gevogelte samen met de courgette, de aardappel en de tomaat 15 min. afgedekt in een bodempje water. 3 Pureer en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe. Werk af met 2 blaadjes fijngesnipperde koriander.
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(30 min.)
-
Pers de limoen.
-
Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.
-
Meng de sojasaus met de honing, het limoensap, peper en zout. Laat het gevogelte 20 min. in de koelkast marineren.
-
Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 2 cm dik.
-
Hak de blaadjes koriander grof en snipper de takjes fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 3 cm.
-
Snij de tomaten in partjes en ontpit ze.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin. Haal uit de wok.
-
Giet 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de courgette en de fijngesnipperde takjes koriander 8 min. al roerend op een hoog vuur. Doe de tomaten in de wok en laat nog 3 min. bakken. Doe de kalkoenenreepjes er opnieuw bij.
-
Verhit intussen de rest van de rijstolie in een kookpot en stoof de aardappelen. Kruid met de kurkuma, de kerrie en het paprikapoeder.
-
Afwerking:
-
Voeg de koriander toe en bestrooi de aardappelschijfjes met de geroosterde sesamzaadjes.
Baby eet mee: Bereiding (± 20 min.) 1 Snij 50 g kalkoenensneden en 100 g courgette in blokjes. Schil 1/2 aardappel en snij in blokjes. Ontpit 1/4 tomaat en snij in blokjes. 2 Kook het gevogelte samen met de courgette, de aardappel en de tomaat 15 min. afgedekt in een bodempje water. 3 Pureer en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe. Werk af met 2 blaadjes fijngesnipperde koriander.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon