Zoetzure kalkoenenwok met groenten en aardappelen
Zoetzure kalkoenenwok met groenten en aardappelen

Zoetzure kalkoenenwok met groenten en aardappelen

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 38.5 g
Eiwit 26.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pers de limoen.

  4. Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.

  5. Meng de sojasaus met de honing, het limoensap, peper en zout. Laat het gevogelte 20 min. in de koelkast marineren.

  6. Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 2 cm dik.

  7. Hak de blaadjes koriander grof en snipper de takjes fijn.

  8. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 3 cm.

  9. Snij de tomaten in partjes en ontpit ze.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin. Haal uit de wok.

  12. Giet 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de courgette en de fijngesnipperde takjes koriander 8 min. al roerend op een hoog vuur. Doe de tomaten in de wok en laat nog 3 min. bakken. Doe de kalkoenenreepjes er opnieuw bij.

  13. Verhit intussen de rest van de rijstolie in een kookpot en stoof de aardappelen. Kruid met de kurkuma, de kerrie en het paprikapoeder.

  14. Afwerking:
  15. Voeg de koriander toe en bestrooi de aardappelschijfjes met de geroosterde sesamzaadjes.

Tip

Baby eet mee: Bereiding (± 20 min.) 1 Snij 50 g kalkoenensneden en 100 g courgette in blokjes. Schil 1/2 aardappel en snij in blokjes. Ontpit 1/4 tomaat en snij in blokjes. 2 Kook het gevogelte samen met de courgette, de aardappel en de tomaat 15 min. afgedekt in een bodempje water. 3 Pureer en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe. Werk af met 2 blaadjes fijngesnipperde koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Pers de limoen.

  4. Snij de kalkoenensneden in fijne reepjes.

  5. Meng de sojasaus met de honing, het limoensap, peper en zout. Laat het gevogelte 20 min. in de koelkast marineren.

  6. Kook intussen de ongeschilde aardappelen gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in schijfjes van 2 cm dik.

  7. Hak de blaadjes koriander grof en snipper de takjes fijn.

  8. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes van 1 bij 3 cm.

  9. Snij de tomaten in partjes en ontpit ze.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. rijstolie in een wok of pan en bak de kalkoenenreepjes goudbruin. Haal uit de wok.

  12. Giet 1 eetl. rijstolie in de wok en bak de courgette en de fijngesnipperde takjes koriander 8 min. al roerend op een hoog vuur. Doe de tomaten in de wok en laat nog 3 min. bakken. Doe de kalkoenenreepjes er opnieuw bij.

  13. Verhit intussen de rest van de rijstolie in een kookpot en stoof de aardappelen. Kruid met de kurkuma, de kerrie en het paprikapoeder.

  14. Afwerking:
  15. Voeg de koriander toe en bestrooi de aardappelschijfjes met de geroosterde sesamzaadjes.

Tip

Baby eet mee: Bereiding (± 20 min.) 1 Snij 50 g kalkoenensneden en 100 g courgette in blokjes. Schil 1/2 aardappel en snij in blokjes. Ontpit 1/4 tomaat en snij in blokjes. 2 Kook het gevogelte samen met de courgette, de aardappel en de tomaat 15 min. afgedekt in een bodempje water. 3 Pureer en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe. Werk af met 2 blaadjes fijngesnipperde koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 384 kcal
Vet 14 g
Koolhydraat 38.5 g
Eiwit 26.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Keizer Karel Robijn Rood Speciaalbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon

Bekijk het recept digitaal