Zomercrumble
Zomercrumble

Zomercrumble

Dessert
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Was het fruit en snij in 4 of 6 naargelang de grootte. Verdeel het fruit over 1 of meerdere ovenschotels.

  4. Meng de bloem met de havervlokken in een kom.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  7. Verhit de zonnebloemolie met de suiker, de kaneel, de gember en het zout in een pan. Laat op het vuur staan tot de suiker volledig is gesmolten.

  8. Giet de geparfumeerde olie over de havervlokkenmengeling en meng goed.

  9. Verdeel deze mengeling over het fruit.

  10. Zet de ovenschotel(s) in de voorverwarmde oven gedurende 40 à 50 min. tot de crumble mooi goudbruin is en krokant.

  11. Afwerking:
  12. Serveer lauw of koud, met of zonder een bolletje ijs. Aangezien dit dessert geen boter bevat, is het geschikt voor personen met lactose-intolerantie. Geef er dan ook geen ijs bij.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Was het fruit en snij in 4 of 6 naargelang de grootte. Verdeel het fruit over 1 of meerdere ovenschotels.

  4. Meng de bloem met de havervlokken in een kom.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  7. Verhit de zonnebloemolie met de suiker, de kaneel, de gember en het zout in een pan. Laat op het vuur staan tot de suiker volledig is gesmolten.

  8. Giet de geparfumeerde olie over de havervlokkenmengeling en meng goed.

  9. Verdeel deze mengeling over het fruit.

  10. Zet de ovenschotel(s) in de voorverwarmde oven gedurende 40 à 50 min. tot de crumble mooi goudbruin is en krokant.

  11. Afwerking:
  12. Serveer lauw of koud, met of zonder een bolletje ijs. Aangezien dit dessert geen boter bevat, is het geschikt voor personen met lactose-intolerantie. Geef er dan ook geen ijs bij.

Tip

Dit recept is lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 241 kcal
Vet 8.8 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal